Ministrul Comunicatiilor angajat la smecherii de la Maguay trimisi in judecata de DNA

2962

Ministrul Comunicatiilor angajat la smecherii de la Maguay trimisi in judecata de DNA

– Potrivit declaratiei sale din 2017, Bogdan Cojocaru a lucrat la firma Isys Professional firma de IT condusa de Eduard Pughin, director comercial si la firma Maguay companie trimisa in judecata de DNA si condamnata in dosarull de coruptie de la UMF Iasi – In plus, Bogdan Cojocaru a declarat ca a incasat de la firma Maguay circa 10.000 lei

Smecherii care controleaza o buna parte din afacerile din domeniul IT din Romania s-au trezit peste noapte ca au omul lor in fruntea Ministerului Comunicatiilor adica tocmai autoritatea care face regulile in aceasta zona? Asta nu ar fi o problema daca  fostii angajatori ai lui Bogdan Cojocaru, adica cei de la Maguay producator si distribuitor de sisteme IT nu ar avea unele probleme penale serioase fiind trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul de coruptie de la UMF Iasi. Astfel, potrivit declaratiilor de avere din  anul 2017, Bogdan Cojocaru a incasat bani in calitate de salariat si colaborator de la firmele Issys Professional si Maguay Impex. Potivit Registrului Comertului  Issys Professional de la care Cojocaru declara ca a incasat de73.305 lei este controlata de Eduard Pughin cel care ocupa si functia de  director comercial la Maguay. La randul sau compania Maguay este controlata de intreaga familie Pughin din care mai face parte pe langa Eduard si Corvin Pughin. Firma Maguay este una dintre cele mai mari firme din domeniu avand contracte pentru furnizare componente si servicii IT cu Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Ministerul de Finante etc. In luna octombrie a anului 2011, Corvin Pughin si Daniele Drugus directoarea economica a Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa din Iasi au fost arestati pentru o perioada de 29 de zile de Curtea de Apel Iasi fiine eliberati dupa cateva zile de Inalte Curte de Casatie si Justitie. In data de 28 iulie 2017 insa, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Pughin pentru savarsirea  infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si dare de mita. Judecatorii au contopit pedepsele iar Pughin s-a ales cu o pedeapsa de 2 ani cu suspendare.

Firma Maguay  condamnata penal

In anul 2011, procurorii DNA Iasi au trimis insa in judecata si firma Maguay Impex, acuzata ca ar fi in spatele fraudei de la UMF Iasi. In urma procesului la aceiasi data la care si-a primit si Pughin pedeapsa , firma Maguay Impex SRL a fost condamnata la 200.000 lei amenda penala pentru complicitate la abuz in serviciu, 30.000 lei amenda penala pentru savarsirea infractiunii de dare de mita si  la doua amenzi penale de cate 10.000 lei pentru fals inscrisuri. Judecatorii au contopit pedepsele iar Maguay a ramas cu o amenda penala de 200.000. De asemenea Maguay a primit interdictia de a participa la proceduri de achizitii publice pentru o perioada de  3 ani. Sentinta nu este definitiva si a fost atacata cu recurs. In acelasi dosar au mai fost condamnati la inchisoare cu suspendare si fostul rector al UMF Vasile Astarastoae si directoarea Daniela Drugus.

Aceasta din urma a primit pedeapsa cea mai grea de 3 ani cu suspendare. In acest dosar procurorii DNA i-au trimis in judecata pe cei implicati pentru ca au fraudat fonduri europene in valoare de 6.126.481 lei aprobate pentru dezvoltarea unei platforme de e-Learning la UMF Iasi. Acestia sunt acuzati in primul rand ca au trucat licitatia astfel incat licitatia pentru implementarea proiectului sa fie castigata de firma Maguay. De asemenea acuzatiile se mai refera si la faptul ca firma Maguay ar fi incasat bani pentru bunuri nelivrate si servicii neprestate.

DECLARATIE DE AVERE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.