Primarul din Piatra Neamt trimis in judecata de DNA

1661

Primarul din Piatra Neamt trimis in judecata de DNA. Procurorii au mai agatat un notar si un om de afaceri

Primarul din Piatra Neamt Dragos Chitic este acuzat ca impreuna cu functionari din subordinea sa si cu complicitatea unui expert au subevaluat un teren al primariei pentru ca suprafata sa ajunga in proprietatea omului de afaceri Mihai Apopii

In cursul zilei de astazi procurorii DNA Bacau l-au trimis in judecata pe primarul municipiului Piatra Neamt, Dragos Victor Chitic si pe complicii sai printre care si pe secretarul Vasile Visan pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu legate de vanzarea la un pret subevaluat a unei suprafete de teren din domeniul public catre Mihai Apopii, om de afaceri din oras. Potrivit procurorilor DNA in perioada 20-28 ianuarie 2010, Dragos Chitic care la vremea respesctiva era viceprimar si Vasile Visan, beneficiind de ajutorul inculpatului lui Marin Bordei seful serviciului de administrare a patrimoniului, au semnat si avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de catre Consiliul local Piatra Neamt, a unei hotarari prin care a fost inventariata,la o valoare mult diminuata, o suprafata totala de 21.055 mp teren de pe raza municipiului. In baza acelei hotarari, in data de 18 februarie 2010, a fost incheiat un contract prin care Consiliul local Piatra Neamt, reprezentat de Chitic si Visan a cedat omului de afaceri Mihai Apopii proprietatea suprafetei mentionate mai sus, evaluata la suma de 576.278 lei in schimbul unui teren in suprafata de 11.156 mp situat pe raza aceluiasi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei. Potrivit DNA, acest contract a fost incheiat in conditiile in care Chitic si Visan cunosteau ca aceasta operatiune era din punct de vedere economic defavorabila municipiului si privea inclusiv o suprafata de teren care facea parte din domeniul public al localitatii. Diferenta de valoare, respectiv suma de 397.351 lei, a fost achitata de municipiul Piatra Neamt inculpatului Apopii Mihai la data de 27 ianuarie 2015. Evaluarea terenurilor ce apartineau primariei Piatra Neamt a fost realizata de inculpatul Vasile Zapor, in calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totala de 1.089.170 lei, cunoscand ca rapoartele sale vor fi determinante pentru incheierea contractului de schimb mentionat mai sus, autentificat de notarul public Alexandru Casapu. Acesta din urma a autentificat contractul respectiv cu incalcarea dispozitiilor legale, in conditiile in care cunostea ca una dintre suprafetele ce facea obiectul schimbului (9.874 mp), facea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamt. DNA a calculat ca prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamt un prejudiciu in valoare de 1.089.170 lei, bani castigati nelegal de Apopii. Procurorii DNA au instituit sechestru asiguratoriu pe bunurile primarului, secretarului, a notarului Casapu dar si ale lui Bordei. Asta deoarece toti cei mentionati inclusiv expertul Zapor au fost trimisi in judecata de DNA.

In cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Casapu Alexandru, Visan Vasile, Bordei Marin si Chitic Dragos Victor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.