Blat Chirica-Chichirău. Documentul de excludere a consilierului „trădător” nu a ajuns la primărie

3619
Cosette Chichirau si Mihai Chirica
Cosette Chichirau si Mihai Chirica

@ O nouă majoritate USR – PNL a pus astazi viceprimari pentru municipiul Iași, Daniel Juravle (PNL) si „trădătorul” Cezar Baciu de la USR @ Totul indică o ințelegere pe la spate intre Cosette Chichirău și Mihai Chirica @ Consilierul pe care Chichirau l-a facut tradator pentru ca a votat bugetul lui Chirica a devenit astazi viceprimar @ Chichirau sustine ca l-a exclus din  partid dar documentul prin care se putea face invalidarea sa ca si consilier local nu a ajuns nici la primarie nici la prefectura desi a trecut o luna @ La sedinta Consiliului Local de astazi USR nu a avut o alta propunere pentru postul de viceprimar inafara lui Cezar Baciu

Teatru ieftin, marca Cosette Chichirău. Sefa USR Iasi vrea să-i ia locul lui Chirica dar de fapt îi face jocurile. Cezar Baciu cel pe care șefa USR Iasi, Cosette Chichirau in cataloga ca in urma cu o lună fiind tradator deoarece a votat astazi bugetul lui Chirica a fost votat astazi pentru functia de viceprimar iar votul sau i-a ajutat si pe liberali sa si-l impuna pe Daniel Juravle pentru celalalt post de viceprimar. Asta in conditiile in care, conform declaratiilor lui Cosette Chichirău, Cezar Baciu nu mai este membru USR deoarece ar fi fost exclus din partid, in urma cu o luna cand a votat bugetul lui Chirica. Poate ca nu s-ar fi ajuns la alegerea lui Baciu ca viceprimar cu votul sau, al liberalilor si al celor de la PMP daca in aceasta perioada de o luna Chichirau ar fi trimis la Consiliul Local documentul de excludere a lui Baciu, daca acesta exista. Chichirau nu a  raspuns la telefon sa ne dea lamuriri. Daca documentul de excludere ar fi ajuns la primarie mandatul de consilier local al lui Baciu ar fi fost invalidat iar acesta nu ar fi ajuns astazi viceprimar, asigurandu-i lui Chirica majoritate si pentru sedintele viitoare. Mai mult decat atat potrivit unor surse procedura de excludere din partid a lui Cezar Baciu a fost viciata fiind facuta cu incalcarea prevederilor statutului astfel incat acesta sa poate castiga in justitie o eventuala contestatie privind excluderea.

 

O alta majoritate pentru Mafia Imobiliara

Mai mult decat atat in sedinta CL de azi, USR nu a avut o alta propunere pentru postul de viceprimar inafara lui Cezar Baciu. Acesta va fi viceprimar dar va avea si votul de consilier astfel incat sa-i ajute majoritate lui Chirica inclusiv pentru proiectele imobiliare scandaloase, cu zeci de blocuri care vor sufoca Iasul pana la blocajul total. Astfel incat degeaba va veni Chichirau din nou peste 3 ani cand vor fi alegeri locale sa ne spuna ca vrea sa fie primar la Iasi, sa scape orasul de Mafia Imobiliara dupa ce orasul va fi fost deja distrus cu votul lui Cezar Baciu pe care i-a l-a pus pe lista de consilieri si, care a devenit viceprimar deoarece procedura de excludere din partid nu a fost finalizata. Asadar totul indica o intelegere Chirica-Chichirau, neasumata public de aceasta din urmă.

Si PSD s-a prins de smecherie

Bogdan Balaniscu
Bogdan Balaniscu

Bogdan Balanișcu, liderul grupului consilierilor municipali PSD a emis un comunicat de presa in care arata ca social-democratii s-au prins de faptul ca USR Iasi au o intelegerecu Chirica, au batut palma fara sa-si asume public acest lucru. ”Ieșenii nu au câștigat nimic astăzi. Au câștigat din nou jocurile de culise, înțelegerile pe sub mână și interesele personale. Din păcate, PNL a demonstrat din nou că este un partid care ignoră regulile democratice, că transparența, respectul și colaborarea onestă sunt doar sloganuri de campanie electorală. Proiectele Iașului rămân, la fel, doar la nivel de declarații politice și, într-un caz fericit, ajung la nivel de machete. Aleșii locali ai PSD vor rămâne, ca și până acum, în Opoziție și vor susține în continuare că ieșenii trebuie să fie puși pe primul loc, că inclusiv la nivelul Iașului se poate duce o politică onestă, transparentă, corectă și în interesul oamenilor”, a explicat Bogdan Balanișcu, liderul grupului consilierilor municipali PSD. „Este foarte clar că s-a format o alianță în Consiliul Local, că PNL și USR-PLUS, printr-un consilier ales în urmă cu doar câteva luni pe listele USR-PLUS, sunt responsabili atât la nivel local, cât și la nivel național de ceea ce se întâmplă cu proiectele ieșenilor”, a comentat si Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.