Schimbare majora la DNA Iasi. A plecat si ultimul procuror din garda lui Kovesi

1802
DNA Iasi
DNA Iasi

@  Procurorul Florin Bogdan Munteanu cel care a condus DNA Iasi in perioada 2014-2018 s-a intors la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi

Procurorul Florin Bogdan Munteanu, cel care a condus DNA Iasi in perioada 28 martie  2014 pana – decembrie 2018 s-a intors la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi unde a inceput sa lucreze din nou incepand cu data de  1 ianuarie 2020. Cererea acestuia a fost aprobata insa in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii din data de 12 decembrie 2019. „Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi, a domnului procuror Munteanu Florin Bogdan, incepand cu data de 01.01.2020 si continuarea activitatii acestuia la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi (unitate de parchet de unde provine) , incepand cu aceeasi data”,  se arata in decizia CSM (vezi aici).

Transferat dupa dosarul Hypnotic

Florin Bogdan Munteanu a venit in DNA Iasi in iunie 2010 dupa ce s-a facut  cunoscut prin finalizarea Dosarului Hypnotic trimitand in judecata membri a lumii interlope care au impuscat in ochi un agent de paza al acestui club. Cei trimisi in judecata in acest dosar s-au ales cu ani grei de  inchisoare. La DNA Iasi , Florin Bogdan Munteanu a instrumentat dosare care au dus la condamnari dar si suficient de multe cauza controversate  care s-au finalizat cu achitarea persoanelor trimise in judecata.

Procuror anticoruptie cu multe achitari

Unul dintre acestea este se refera la Doina Azoicai, fostul decan de la Medicina, care a fost achitata dupa ce  a fost  trimisa in judecata ca ar fi luat mita  un ceainic de cateva zeci de lei.  Un alt dosar ”rasunator” cu achitari pentru fapte de coruptie este cel legat de asfaltarea drumului din comuna Mironeasa pe fonduri europene. Desi drumul este ca-n palma,  si nu s-a furat nimic Bogdan Munteanu a  trimis in judecata conducerea Primariei Mironeasa si aproape toti functionarii din subordine dar si patronii firmelor private implicate in proiectul de asflatare din cauza unor neconcordante de ordin cronologic in documentele de decontare. In  final judecatorii au pronuntat sentinta de achitare pentru faptele de coruptie fiind  retinute niste pedepse mici de cateva luni cu amanare pentru ”fals”. Alte amanari ”obtinute” de Munteanu au fost pronuntate in dosarul fostei sefe de la Cadastru, Narciza Nedelcu.

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.