Cele mai interesante evenimente sportive din restul anului 2024

49
Euro 2024
Euro 2024

Iubitorii sportului nu se vor plictisi în anul 2024, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Paris, Campionatul European de fotbal, Copa America și alte competiții majore.

„Încălzirea” a fost făcută cu Australian Open (tenis), Campionatul European de handbal masculin, Cupa Africii pe Națiuni la fotbal și Cupa Asiei la fotbal.

Iată care sunt cele mai interesante evenimente sportive din restul anului:

Pe 9 mai va fi lansat filmul-documentar„În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, care va începe să ruleze în cinematografele din țară începând cu 17 mai. Pelicula mult așteptată va prezenta multe detalii neașteptate din spatele calificării echipei naționale a României la turneul final EURO 2024. Potrivit Mr Bit pariuri sportive, selecționata lui Edi Iordănescuare o cotă de 1.60 pentru a încheia pe una dintre primele două poziții și a se califica în șaisprezecimile competiției. Pe 15 mai, se joacă finala Cupei României la fotbal. Tot în ultima lună de primăvară sunt programate finalele Europa League (22 mai) și Conference League (29 mai), urmând ca finala celei mai importante competiții europene intercluburi, Liga Campionilor, să se dispute pe 1 iunie, pe stadionul „Wembley” din Londra. În perioada 20 mai – 9 iunie se va desfășura turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Pe 14 iunie debutează turneul final al Campionatului European de Fotbal din Germania, dar și turneul final al Copei America, în SUA.

Euro 2024, competiția care va ține România cu sufletul la gură

Euro 2024 se desfășoară în perioada 14 iunie – 14 iulie, cu participarea naționalei României. „Tricolorii” fac parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea Play-off-ului B din Liga Națiunilor. Elevii lui Edward Iordănescu sunt creditați cu șanse mari de calificare în optimile de finală. În faza grupelor, ei vor juca pe 17 iunie (vs câștigătoare Play-off), pe 22 iunie (vs Belgia) și pe 26 iunie (vs Slovacia). Principalele favorite la câștigarea turneului sunt Anglia, Franța și Germania. În perioada 1-14 iulie se desfășoară turneul de Grand Slam de la Wimbledon, iar între 15 și 28 iulie va fi turneul final al Campionatului European U19.

Paris-2024
Paris-2024

Jocurile Olimpice de la Paris aduc o premieră

Jocurile Olimpice de vară 2024 se vor desfășura la Paris, în perioada 26 iulie – 11 august. În Franța sunt așteptați 10.500 de sportivi din 206 țări, care vor concura la 32 de sporturi. Parisul a mai organizat Olimpiada de vară în 1900 și în 1924. Astfel, capitala Franței va deveni al doilea oraș care găzduiește Olimpiada de trei ori, după Londra (1908, 1948 și 2012).

Pentru prima oară în istorie, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice nu va avea loc pe un stadion. La Paris 2024, defilarea delegațiilor sportive se va face de-a lungul Senei, pe un traseu de 6 kilometri, până la Trocadero, acolo unde va fi aprinsă Flacăra Olimpică. Organizatorii spun că au dorit să lase publicul să urmărească gratuit ceremonia de deschidere. Organizatorii se așteaptă la aproximativ 300.000 de spectatori.

fotbal-2024
fotbal-2024

În toamnă reîncepe Liga Națiunilor

Pe 26 august va lua startul turneul de Grand Slam US Open, a cărui finală masculină este programată pe 8 septembrie. Începutul lunii septembrie aduce fotbal internațional, o dată cu debutul noii ediții a Ligii Națiunilor. România va juca pe 6 septembrie în deplasare cu Kosovo. Celelalte jocuri ale „tricolorilor” se vor disputa pe 9 septembrie (acasă vs Lituania/Gibraltar), 12 octombrie (în deplasare vs Cipru), 15 octombrie (în deplasare vs Lituania/Gibraltar), 15 noiembrie (acasă vs Kosovo) și 18 noiembrie (acasă vs Cipru). Între 28 octombrie și 3 noiembrie se desfășoară WTA Finals (tenis feminin), iar între 10 și 17 noiembrie ATP Finals (tenis masculin). Anul sportiv se încheie cu ultima cursă a sezonului din Formula 1, pe 8 decembrie, la Abu Dhabi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.