Cârtița Alianței USR-PMP. Fiul lui Movilă, a primit un cadou ilegal de 10 hectare de la un primar PSD. Documente

1667
Petru Movila-
Petru Movila-

@ Ce-o fi fost în capul liderilor alianței URS-PMP-Forța Dreptei de l-au pus pe Petru Movilă candidat la președinția Consiliului Județean Iași? @ N-au știut că este ‘’pe blat’’ cu PNL (a fost angajatul lui Mihai Chirica) și că are afaceri și cu primari PSD? @ Da, în ediția de astăzi vom arăta că familia Movilă a obținut prin concesionare directă, suprafața de 10 ha teren din domeniul public al comunei Țibana, județul Iași @ Totul s-a făcut prin încălcarea Legii, fără să fie organizată o licitație, cu respectarea prevederilor legale @ Concesiunea s-a făcut pe numele unei firme administrate de fiul lui Petru Movilă și anume SC Radi Solution Company SRL @ Rareș George Neagu Movilă, fiul lui Petru Movilă a depus cererea de concesionare la două zile după ce i-au fost aprobate

Golănii pe față făcute de un primar PSD care a dorit să aibă propria contribuție la propășirea familiei lui Petru Movilă. Ce-o fi fost în capul liderilor Alianței URS-PMP-Forța Dreptei de au desemnat acest personaj drept candidat la președinția Consiliului Județean Iași în condițiile în care este mai mult decât evident că este ‘’pe blat’’ cu PNL și PSD? Până deunăzi, Movilă a fost angajat cu un salariu de 23.000 euro pe an, la Primăria Iași, condusă de Mihai Chirica, membru PNL. Anul trecut, familia Movilă a parafat o afacere profitabilă și cu un primar, membru al PSD Iași. Totul s-a făcut prin săvârșirea unor ilegalități de către primarul PSD al comunei Țibana, Gheorghe Rotaru, cel despre care ANI a constatat că s-a aflat în conflict de interese deoarece a semnat un document care a produs avantaje afacerii fiului său.

Un șir lung de ilegalități

Afacerea s-a derulat în luna februarie a anului trecut când Movilă era încă angajatul primarului PNL, Mihai Chirica, pe un post de city-manager. Tăia frunze la câini pe 23.000 euro pe an. Înainte să trecem mai departe trebuie să precizăm că Petru Movilă este prieten cu Gheorghe Rotaru, amândoi au fost membri PDL. În februarie 2023, Consiliul Local Țibana a concesionat către firma SC Radi Solution Company SRL cu un preț de 1.280 lei/ha pe an, adică 12 bani pe metrul pătrat pe an. Totul s-a făcut pe genunchi, s-au încălcat toate procedurile pentru ca firma lui Movilă să pună mâna pe cele 10 hectare de teren. Astfel, în condițiile în care Rareș George Neagu Movilă a depus cerere pentru 6 hectare, Rotaru a fost mai generous și i-a concesionat 10 hectare. În plus, primarul Gheorghe Rotaru și secretarul Ionuț Ursuleasa au întocmit referatele de aprobare pentru concesionarea terenului către SC Radi Solution Company SRL cu două zile înainte ca firma lui Movilă să depună cererea. Astfel, în data de 15.02.2023, Gheorghe Rotaru a semnat referatul de aprobare iar în aceiași zi Ionuț Ursuleasa a întomcmit și semnat raportul de specialitate în condițiile în care Rareș George Neagu Movilă a depus cererea de concesionare, după două zile adică pe 17.02.2023 (foto documente).

Au stabilit câștigătorul înaintea licitației

Terenul se află în domeniul public al comunei Țibana, făcând parte din pășunea comunală. Prin urmare trebuia organizată o licitație. Pe data de 28.02.2023 a fost aprobată o hotărâre în care scrie clar că se concesionează terenul pentru o perioadă de 49 de ani, către firma SC Radi Solution Company SRL. Deși concesionarea s-a făcut direct prin hotărâre de Consiliu Local în documentele completate ulterior se vorbește despre o licitație în cadrul căreia prețul de pornire a fost stabilit la un preț de 1.280 lei pentru un metru pătrat. ‘’Terenul a fost scos la licitație de două ori, avem procedura pe care am pus-o și la dispoziția organelor de anchetă. Hotărârea prin care s-a concesionat direct către SC Radi Solution Company SRL a fost aprobagă’’, a declarat primarul Gheorghe Rotaru.

Acesta a refuzat să ne spună cu ce preț a fost concesionat terenul în final, firmei lui Movilă în condițiile în care pretinde că a fost organizată o licitație. ‘’Nu am timp de anchetă. La revedere!’’, a spus Rotaru.

De asemenea, Rotaru a refuzat să ne spună de ce i-a concesionat lui Movilă 10 hectare în condițiile în care acesta a cerut doar 6ha. Firma lui Movilă a pretins că are nevoie de teren pentru amenajarea unui parc fotovoltaic dar nu a demarat încă proiectul. Concesionarea încalcă regulamentul aprobat de Consiliul Local pentru utilizarea pășunii comunale. Potrivit acestui regulament, pășunea poate fi concesionată numai de localnici pentru creșterea animalelor. Firma SC Radi Solution Company SRL a fost înființată în anul 2022 și are un capital social de 100 lei dar pretinte că vrea să amenajeze un parc fotovoltaic de 5 milioane euro.

Movilă piatra legată de piciorul lui Bodea

Potrivit sondajelor de opinie, după Mihai Chirica, Marius Bodea este pe locul doi în preferințele electoratului ieșean. Decizia liderilor USD de a-l desemna pe Movilă drept candidat îi face un deserviciu lui Bodea. Drept dovadă, în sondaje nu are nici măcar jumătate din voturile lui Bodea. Asta deoarece, electoratul ieșean știe că Movilă a intrat în politică doar pentru ciolan, are un copil din flori etc. De asemenea, Movilă s-a îmbogățit printr-o afacere imobiliară făcută cu Primăria Iași.

Cel mai mare parazit bugetar din Iași: 23.000 euro pentru 5 întâlniri

Movilă vinde cu un sfert de milion de Euro casa luată de pomană de la Primăria Iași

Primăria o afacere de familie la Țibana. Rotaru pierde mandatul, a semnat pentru fecior

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.