Orasul Targu Frumos a castigat razboiul cu Mafia. Au vrut sa rada orasul de pe harta

8448
Primaria Targu Frumos si Ionel Vatamanu
Primaria Targu Frumos si Ionel Vatamanu

@ Interese imobiliare au vrut sa rupa 80 la suta din suprafata orasului Targu Frumos si sa o treaca in administrarea  comunei vecine Ion Neculce @ Orasul a castigat ieri definitiv aceasta batalia printr-o sentinta a Curtii de Apel Iasi care a stabilit ca orasul ramane intre granitele sale actuale @ „Ducem aceasta batalie de peste 5 ani. Ne bucuram ca judecatorii ieseni au facut dreptate. S-a incercat ca o buna parte din oras sa fie trecuta sub controlul intereselor imobiliare din jurul Primariei Ion Neculce”, a spus Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos

Administratia din Targu Frumos, condusa de primarul PSD, Ionel Vatamanu a castigat definitiv lupta cu interesele imobiliare care voiau sa dezintegreze pur si simplu orasul. Astfel, Curtea de Apel Iasi a publicat ieri sentinta definitiva  (vezi aici sentinta) in dosarul in care miza era reprezentata de  stabilirea hotarelor dintre orasul Targu Frumos si comuna Ion Neculce (fosta comuna Targu Frumos). Solicitarea de stabilire a unor hotare noi intre cele doua unitati administrative a  fost facuta de prefectura ca urmare a unor presiuni venite din partea Primariei Ion Neculce, in perioada  in care traia fostul primar Vasile Rusu. Avand afaceri in agricultura si in domeniul imobiliar familia Rusu care conduce si astazi Primaria Ion Neculce (Gheorghe Valeanu este cumnatul fostului primar) a vrut sa rupa 80 la suta din suprafata orasului Targu Frumos si sa o treaca sub controlul sau. Orasul Targu Frumos are o suprafata de 2.687 hectare iar comuna Ion Neculce voia sa ‘’rupa’’ peste 2.291 ha. Curtea de Apel Iasi le-a dejucat definitiv planurile stabilind ca orasul ramane intre granitele sale actuale. Comuna Ion Neculce si Prefectura facusera o cerere atat de absurda incat daca  ar fi fost acceptata am fi gasit situatii in care un apartament dintr-un bloc din Targu Frumos ar fi avut dormitoarele in oras si sufrageria sau baia in comuna.

Acum este Vatamanu la mutare

Acum, dupa ce s-a terminat procesul primarul orasului Targu Frumos cere ca cei care au initiat acest proces sa achite cheltuielile de judecata. „Ducem aceasta batalie de peste 5 ani. Ne bucuram ca judecatorii ieseni au facut dreptate. S-a incercat ca o buna parte din oras sa fie trecuta sub controlul intereselor imobiliare din jurul Primariei Ion Neculce. Acum vom deschide un alt proces prin care vom cere ca Primaria Ion Neculce sa ne achite toate cheltuielile efecuate in acest proces”, a spus Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos.

Comuna Ion Neculce a fost infiintata in anul 2004 prin reorganizarea comunei Targu Frumos. Astfel, din comuna Targu Frumos s-au desprins satele Bals, Boureni si Coasta Magurii si a fost infiintata comuna Bals si satele Costesti si Giurgesti fiind infiintata comuna Costesti. Astfel reorganizata, comuna Targu Frumos si-a schimbat denumirea in comuna Ion Neculce. Vasile Rusu recunoscuse initial granitele dintre cele doua unitati administrative dar ulterior dupa ce a intrat in afaceri s-a razgandit. Mai multe detalii am prezentat in articolul „Atentat asupra Targu Frumos. Interese mafiote vor sa rada orasul de pe harta”, pe care l-am publicat pe data de 27 aprilie 2019.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.