Chirica acuzat de ‘’intimidare și hărțuire’’ a unui martor din dosarul DIICOT

2665
Denisa Ionascu si Mihai Chirica
Denisa Ionascu si Mihai Chirica

@ Conflict deschis intre primarul Iașului, Mihai Chirica și Denisa Ionașcu secretara Consiliului Local @ Chirica a lansat recent o propunere potrivit căreia secretarii unitaților administrative ar trebui sa-si desfașoare activitatea doar in perioada mandatului primarului @ Propunerea  a starnit indignare în rândul secretarilor de orase si comune din România @ Asta deoarece membrii Corpului Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România (CPSGCoR) sunt convinși ca aceasta este o modalitatea prin care Mihai Chirica o intimideaza si o hartuiește pe Denisa Ionașcu, secretara CL Iasi, aceasta avand calitatea de martor in dosarul de la DIICOT in care este cercetar si primarul pentru abuz in serviciu și omisiunea sesizării

Denisa Ionașcu, secreratara Consiliului Local Iași are calitatea de martor in dosarul în care primarului Iașului, Mihai Chirica este cercetat de DIICOT Iași pentru abuz in serviciu și omisiunea sesizarii. Este vorba despre dosarul in care patronul unui ziar din Iași este acuzat ca a luat un teren de la primărie de pe strada Sărărie (fosta terasă Zoiosu) și a construit ilegal un bloc, vanzand apartamentele cu un profit uriaș iar Chirica este acuzat ca știa de acest lucru și a tăcut. Potrivit unor surse declaratiile date de Denisa Ionașcu in  fata procurorilor DIICOT nu-i sunt favorabile lui Chirica. Din momentul in care a demarat ancheta DIICOT, conflictul dintre cei doi a devenit evident. Recent, insa alături de Denisa Ionașcu s-au asezat și membrii Corpului Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România (CPSGCoR), organizatie condusa de fostul senator ieșean Dan Cârlan. Asta deoarece Mihai Chirica a trimis catre Asociatia Municipiilor, condusa de primarul Clujului, Emil Boc o propunere legislativa prin care căreia secretarii unitaților administrative ar trebui sa-si desfașoare activitatea doar in perioada mandatului primarului. Mai mult decât atât, Chirica propune ca procedura de selectare a secretarului sa fie organizata de primar.

Denisa Ionașcu apărată de colegii din țară

Întrucat s-au obtinut probe clare potrivit cărora Mihai Chirica a initiat acest demers pentru a o intimida pe Denisa Ionașcu, Corpul Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România, condus de fostul senator ieșean Dan Cârlan i-a transmis acestuia să înceteze cu astfel de presiuni. ‘’În cursul zilei de astăzi, a circulat intens pe toate grupurile de comunicare ale secretarilor generali din țară atât „propunerea dumneavoastră legislativă”, cât și informația că secretarul general al municipiului Iași are calitatea de martor, într-un dosar de cercetare penală al DIICOT, dosar în care dumneavoastră sunteți cercetat sau urmărit penal. Această din urmă informație a provocat o emoție intensă colegilor noștri din toată țara.  Nu știu dacă informația în sine este adevărată sau nu. Nu știu nici dacă dumneavoastră sunteți conștient că, dacă această situație este reală, atunci demersul născut fără noimă, îmbracă toate elementele unei acțiuni de intimidare și hărțuire indirectă a colegului nostru secretar general, în calitatea sa de martor supus protecției legii’’, se arata intr-o scrisoare deschisa a CPSGCoR.

Citește și ‘’Primarul Mihai Chirica și directoarea Oțeleanu audiați la DIICOT. Galerie foto exclusiv’’

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.