Cel mai mare transportator din Iași, dosar penal. Jaf de milioane de euro din banii pentru pensionari

9992
Constantin-Samson
Constantin-Samson

@ Direcția Regională de Finanțe a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași după ce a verificat companiile deținute de Constantin Samson, cel mai mare transportator de persoane din Iași @ Este vorba despre companiile Samson, SC Intersaam SRL și Samson International Group SRL @ Firmele lui Samson au încasat milioane de euro din subventiile acordate de stat pentru transportul pensionarilor @ SC Intersaam SRL și Samson International Group SRL au încasat banii dar nu au efectuat cursele decontate de stat @ Mai mult  o buna parte dintre bătrânii erau decedați în momentul în care Samson susține că i-a plimbat cu microbuzul @ Gaura în bugetul statului este de peste 2 milioane euro

Sesizare penală formulata de Fiscul ieșean după ce a verificat companiile detinute de Constantin Samson, afacerist considerat a fi cel mai mare transportator de persoane din Iași. Fiscul a constatat că ambele firmel controlate de Constantin Samson, SC Intersaam SRL și Samson International Group SRL au încasat în mod necuvenit subvenții acordate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru transportul pensionarilor. Astfel, în cazul SC Intersaam SRL, raportul de inspectie economico-financiară având nr. ISR AIF – 1997 a fost finalizat la data de 27 iunie 2021. Acest document constată că SC Intersaam SRL a încasat necuvenit suma  5.313.851,73 lei, reprezentând subventii alocate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii transportul pensionarilor, aferente perioadei 2015 – 2019. Statul prin Ministerul Transporturilor subventioneaza transportul pensionarilor pe mijloacele de transport in comun (trenuri, autobuze). Atât în cazul Intersaam SRL cat și la Samson International Group SRL s-a constatat că societatățile au încasat banii dar nu au efectuat călătoriile subvenționate. Mai mult decât atât, inspectorii Fiscului au constatat cu stupoare că unii pensionari erau și decedați în zilele în care Samson sustinea că i-a plimbat cu microbuzul.

Constantin Samson
Constantin Samson

A încasat și bani pentru morți

Astfel, în cazul Samson International Group SRL au fost verificate prin eșantionare 1.360 de persoane ieșite la pensie pentru care firma lui Samson a obtinut subventii in perioada 2015-2019. ‘’Precizăm că pentru cele 1.360 dosare de pensie pentru care au fost solicitate informatii Caselor Judetene de Pensie, acestea au precizat că un număr de 732, (respectiv 53,82 l sută) dosare de pensie sunt sistate la plată ca urmare a decesului titularului, sunt suspendate, transferate sau nu se găsesc în baza de date’’, se arată în actul de control întocmit de Fisc.

În cazul Samson International Group SRL suma totală imputată de Fisc este de de 5.433.488,64 lei. ‘’Organele de inspectie economic-financiară au echivalat neprezentarea cupoanelor talon, cu refuzul nejustificat al operatorului de transport de a pune la dispozitia acestora documentele solicitate, concluzionând că suma a fost solicitată și încasată necuvenit de către Samson International Group SRL’’, se arată în sesizarea penală formulată de Fisc.

Potrivit Fiscului, prin intermediul celor două firme Constantin Samson a încasat nejustificat de la bugetul de stat suma totală de 10.747.339 lei adică peste două milioane euro.

Citește și ‘’ Un transportator a încasat subvenții de 2.000.000 euro pentru bătrâni decedați. Dosar penal făcut de Fisc’’.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.