Chirica aprobă blocuri dar nu vrea pușcărie. Penitenciarul Iasi a castigat procesul si se dubleaza

1394
Mihai Chirica si PUZ Penitenciar
Mihai Chirica si PUZ Penitenciar

@ Tribunalul Iași a anulat astăzi o Hotărâre a Consiului Local din 2019 prin care se respingea extinderea Penitenciarului Iasi @ Mai mult, judecatorii au obligat Consiliul Local să emite o noua hotarare prin care sa aprobe construirea de noi cladiri in curtea Penitenciarului Iasi @ Practic suprafata Penitenciarului se va dubla de la11.720 mp suprafata construita la 23.974 metri patrati

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica este fortat de judecătorii ieseni să aprobe proiectul de extindere a Penitenciarului Iasi. Asta dearece Penitenciarul Iasi a castigat astazi la Tribunalul Iasi procesul (vezi aici) prin care  a solicitat anularea Hotararii Consiliului Local nr.264/2019 prin care era respins Planul Urbanistic Zonal de extindere a pușcăriei din Copou. Proiectul fusese respins ca urmare a unei propuneri facute de Mihai Chirica. În plus, judecătorii au obligat Consiliul Local să aprobe  un Plan Urbanistic Zonal propus de Penitenciarul Iasi in anul 2018 prin care se dubleaza practic suprafata construita a  unitatii de detentie, de la 11.720 metri patrati la 23.974 metri patrati. Conform acestui nou Plan Urbanistic (vezi aici) noile cladiri, care se vor construi pe terenul liber dinspre Pacurari, vor avea un regim de inaltime de S+D+P+2E.

Ar fi vorba de trei cladiri dispuse circular  cu o inaltime maxima de 20 de metri (foto). Cand este vorba despre aprobarea unor blocuri pentru dezvoltatorii care i-au inchinat la cumatrie Chirica se executa repede si aproba planurile urbanistice de construire a blocurilor inghesuite pe langa spatii verzi. Cand nu are nici un interes personal, cum este cel de extindere a unui obiectiv public precum Penitenciarul Iasi trebuie sa sa faca judecatorii ordine asa cum s-a intamplat astazi.

 

Constantin MAZILU

2 COMENTARII

  1. Chiricul nu vrea puscarie marita gandindu-se ca atunci cand va ajunge acolo sa poata invoca ca nu sunt camere pentru el si sleahta lui. Mai ales ca familia de suine Aporcilesei ocupa mult loc.. Iasul a ajuns fieful acestor nenorociti , cu linia formata din Chiricul milionar, Holera Galbena + familia de infractori Aguitinesei. Extra, sleahta auxiliara gen Mohila, Aevagoaie, etc…Care rup si ei din ce se poate. Mi-e greata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.