Condamnat pentru spaga. Facea rost de pensii de handicap pentru ieseni sanatosi

2846

@ Rasturnare de situatie in dosarul de coruptie in care acuzatiile se  refera la obtinerea ilegala a unor pensii de handicap pentru persoane perfect sanatoase @ Achitat  initial de Triibunal, in urma cu doua zile, Curtea de Apel Iasi l-a condamnat pe Romeo Barboselu, cel care facea rost de pensii de handicap, la o pedeapsa de 2 ani si 8 luni de inchisoare, pentru luare de mita

Rasturnare de situatie in dosarul de coruptie care se refera la obtinerea unor pensii de handicap de catre persoane perfect sanatoase. Achitati initial de Tribunal in urma cu un an, inculpatii au fost condamnati in urma cu doua zile de Curtea de Apel. Astfel, in acest dosar a fost trimis in judecata  Romeo Barboselu, presedintele Asociatiei Surzilor Iasi care, incepand cu data de 21.12.2004 si pana in data de 01 06 2015 a fost membru desemnat in cadrul Comisiei de evaluare pentru persoanele adulte cu handicap din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. Procurorii au aratat ca Barboselu s-a folosit de aceasta pozitie pentru a obtine ilegal certificate de handicap unor persoane sanatoase care voiau astfel sa iasa la pensie. De asemenea Barboselu facea acest lucru in schimbul unor sume de bani sau a unor produse alimentare. Pe data de 29 iunie 2018, Tribunalul Iasi a decis ca Romeo Barboselu si femeia care i-a fost complice si anume Elena Chichi sa fie achitati. Insa, in urma cu doua zile Curtea de Apel a decis condamnarea acestora (vezi aici). Romeo Barboselu a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si 8 luni de inchisoare cu  suspendare pentru luare de mita si trafic de  influenta. Elena Cichi  a  fost condamnata la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pentru trafic de influenta.

A vrut 1.000 euro pentru un certificat

Barboselu a fost condamnat deorece la data de  23 04 2015 in calitate de membru in cadrul Comisiei de evaluare a persoanei adulte cu handicap din cadrul Directie de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi a acceptat promisiunea sumei de 1.000 euro de la  D.V. pentru a-i obtine acestuia un certificat de incadrarea in grad de handicap , desi acesta nu suferea de nicio afectiune . „Ulterior , in data de 07. 05.2015 Barboselu Romeo a primit suma de 500 euro de la D. V., urmand ca restul sumei sa o primeasca dupa ce va fi eliberat certificatul de incadrare in grad de handicap”, au aratat procurorii in rechizitoriu.

Spaga: branza, oua si samantana

A doua fapta de coruptie retinuta de procurori in rechizitoriu se refera la faptul ca prin intermediul Elenei Cichi, Barboselu a acceptat sa primeasca branza, smantana si oua tot pentru a face rost de un certificat de handicap. ”Al doilea act material al infractiunii de luare de mita in forma continuata retinuta in sarcina inculpatului Braboselu consta  in aceea ca  in data de 13.05.2015 a acceptat promisiunea facuta de  Cichi Elena de a-i da oua , branza si smantana pentru ca in virtutea calitatii sale de membru al Comisiei de evaluare a persoanei adulte cu handicap din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi  sa efectueze demersuri pentru obtinerea certificatului de handicap pentru L.N”, se mai arata in dosarul penal.

Interceptari pentru branza, oua si samantana

Pentru a  dovedi acuzatiile procurorii au obtinut mandat pentru interceptarea unor convorbiri telefonice. O astfel de convorbire a avut loc intre Barboselu si Elena Cichi la data de 13.05.2015, la ora 16:34:54. Din aceasta discutie reiese ca Barboselu a cerut sa primeasca branza, oua si samantana pentru a rezolva problema.

Cichi Elena (C.E): Alo, buna ziua!

Barboselu Romeo (BR):  Sarut mana, nu vreti sa raspundeti!

CE: – Da… am facut numai bip, stiti, ca nu ma bani pe telefon!

BR: – Da, da!

CE: – Vroiam sa va zic, eu azi, acum am reusit de am ajuns de la Paliative, in legatura cu referatul lu L. la….!

BR: – Da, da!

CE: – Batranul ala…, a lu domnu vice!

BR: – Asa, da, stiu!

CE: – Da! Si are acolo 20 de puncte la neurologie, e bine?

BR: – E bine!

CE: – Da? Asta-i bun! Maine duc referatul, duc adeverinta de la paliatic cand merg incolo…!

BR: – Asa, da, da!

CE: – Da, da! Si acum….!

BR: – Si ouale de rigoare!

CE: – Poftim?

BR: – Ouale, branza, smantana, …..!

CE: – Ouale, branza si smantana, …..E Inaltarea acum la noi!

BR: -Daca e Inaltarea, atunci va las!

CE: – Da, da, nu, ca facem noi rost! Facem sa fie bine!

BR: – Numai, numai a venit ala cu casul, mi-a spus ca vine astazi, m-a amanat…!

CE: – Dar, mie mi-a spus ca vine maine la IASI! Maine, pentru dumneavoastra, asa mi-a spus!

BR: – Ei!

CE: – E sotia in spital!

BR: – Da, da, mi-a spus! Asta este! Nu vine, nu vine!

CE: – Da, da!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.