Condamnari cu suspendare in dosarul de coruptie al sotilor Dorobat

4515

@ Sotii Carmen si Dorobat au primit astazi sentinta in dosarul de coruptie in care au fost trimisi in judecata de DNA Iasi  pentru luare de mita @ Cei doi au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea cu suspendare dar au primit interdictia de a mai fi profesori la UMF Iasi

Pedepse cu inchisoarea cu suspendarea in dosarul  de coruptie in care au fost trimisi in  judecata Carmen si Gheorghe Dorobat, ambii in calitate de cadre didactice la UMF Iasi. Astfel, Carmen Dorobat a fost condamnata de Tribunalul Iasi la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendar iar Gheorghe Dorobat a primit 2 ani si  3 luni tot cu suspendare. De asemenea cei doi au primit interdictia de preda studentilor pentru o perioada de cel mult 4 ani si de asemenea vor trebui sa presteze munca in folosul comunitatii la Primaria Iasi. „Cu siguranta vom formula apel. Suntem nevinovati”, a spus scurt Carmen Dorobat.

Aceasta este in prezent manager al Spitalului de Boli Infectioase, Gheorghe Dorobat fiind medic anestezist la Spitalul de Neurochirurgie.

Acuzatiile DNA

Carmen Dorobat a fost trimisa in judecata deoarece in perioada iunie – iulie 2014 ar fi primit de la un numar de 57 de studenti ai Facultații de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi – anul 2 de studii pentru a-i promova pe acestia la examenul pentru disciplina ”Boli Infectioase”. La randul sau Gheorghe Dorobat a fost trimis in judecata deoarece in perioada 06 – 30.01.2015 ar fi primit prin intermediul sotiei sale de la 67 de studenti ai Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi- anul 3 de studii suma de 6.700 euro pentru a-i promova pe acestia la examenul de „Anestezie Generala”.

Unde-i flagrantul?

Ancheta a demarat in iarna anului 2015 iar sotii Dorobat au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si complicitate in luna martie a aceluiasi an. Problema este ca DNA nu prea a putut dovedi ca sotii Dorobat au primit si acceptat mita. In anul 2015 cand a inceput ancheta  s-a vorbit despre un flagrant. Astfel, banii au fost lasati intr-o sacosa la cabinetul de lucru al lui Carmen Dorobat de la parterul pavilionului 3 din incinta Spitalului de Boli Infecțioase „Sfanta Parascheva” Iasi. In ziua in care se spune  ca a avut loc fragrantul Carmen Dorobat a iesit si a intrat de mai multe ori lasand usa deschisa iar pe hol era multa lume. De altfel, cand au intrat in birou politistii si procurorii DNA au gasit banii pe canapea. Carmen Dorobat nu se atinsese de ei, nu stia de existenta lor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.