Costel Alexe lansează invitaţia cu ,,Bilet Verde” la muzee. Plătești cu materiale reciclabile

142
Costel Alexe la Dobrovat

De Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită pe 05 iunie a.c., ieșenii sunt invitați să viziteze gratuit trei celebre muzee, oferind la schimb 5 materiale reciclabile.
Reciclarea deșeurilor trebuie să devină un obicei sănătos pentru noi și pentru mediu, drept urmare gestul va fi răsplătit cu gratuitate la Muzeele : „Vasile Pogor”, Casa Dosoftei și Casa Muzeelor ! Vizitatorii vor putea lăsa 5 deșeuri reciclabile,din categoria plastic (pet-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) și sticlă (ambalaje de sticlă) ȋn schimbul unui bilet verde, acesta poate fi procurat direct de la casele de bilete ale muzeelor.Consiliul Județean Iași, împreună cu partenerii săi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate și Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în cadrul campaniei ,,Iași Mai Verde”, acțiunea „Respectăm natura, Promovăm cultura!”.
„Grija față de mediul înconjurător trebuie să devină un stil de viață pentru ca, prin acțiuni zilnice, să contribuim la protejarea locurilor din jurul nostru și a naturii. Momente precum Ziua Mondială a Mediului, Ziua Pământului, Ziua Internațională a Pădurilor și alte ocazii asemănătoare sunt semnalul nostru de alarmă: trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum pentru viitorul planetei. Este mai ușor decât ne imaginăm să facem fapte bune pentru mediu, să aruncăm deșeurile separat acolo unde le este locul, să nu le lăsăm în natură, unde vor deveni surse de poluare pentru apă, pământ, păduri și, în final, ne vor afecta tot nouă calitatea vieții. Mă bucur că am avut deschiderea ADIS și MNLR pentru a organiza această acțiune, care sperăm să fie doar un început spre un Iași mai Verde. Pe 5 iunie, deschidem larg ușile muzeelor emblemă ale Iașului și cred că este cel mai frumos mod de a le mulțumi ieșenilor care țin la mediul înconjurător și sprijină colectarea selectivă. În același timp, va fi o lecție valoroasă în special pentru copii, dar și pentru adulți, pentru că schimbarea începe de la conștientizare.”, a declarat Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.