Dezastru la cel mai nou Auchan din Iași, OPC a distrus carnea scoasă la vânzare. ‘’Era expusă la bacterii’’

28647
Auchan - Miroslava
Auchan - Miroslava

@ Inspectorii  Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului a distrus semi-preparatele de carne scoase la vânzare de Auchan Miroslava @ Asta deoarece carnea nu era expusă la temperatura necesară astfel încât să se evite contaminarea bactereologică

În cadrul actiunii de verificare și închidere a supermarketurilor din Iași (Lidl, Penny, Mega Image etc) inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Iași au verificat și Auchan Miroslava. La acest magazin inspectorii au fost nevoiți să distruga intreaga cantitate de semi-preparate din carne scoase la vânzare. Asta deoarece acestea nu erau expuse în vitrine care sa aiba o temperatura de păstrare de peste 60 grade Celsius astfel încat să se evite contaminarea bactereologică. Decizia a fost luată in baza ordinului ministrului Sănătății nr. 976 din 16 decembrie 1998 pentru aprobarea Normelor de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor care prevede că ‘’ Preparatele culinare finite, până la servirea lor de către consumator, vor fi păstrate la o temperatură de minimum +60 grade C (mâncăruri calde) sau la maximum + 8 grade C (preparate reci)’’. Specialistii ne-au declarat ca in cazul in care nu se asigura temparatura necesara de pastrare alimentele respective se degradeaz foarte repede, contaminarea bactereologica survenind intr-un timp scurt. ‘’Depozitarea alimentelor trebuie să se facă în condiţii care să prevină modificarea proprietăţilor nutritive, organoleptice şi fizico-chimice, precum şi contaminarea microbiană. În acest scop alimentele vor fi depozitate în încăperi sau în spaţii special amenajate, protejate de insecte şi rozătoare, dotate cu instalaţiile şi aparatura necesare pentru asigurarea controlului condiţiilor de temperatură, umiditate, ventilaţie etc., stabilite prin acte normative în vigoare’’, se arata în articolul 40 din ordinul respectiv.

In consecinta inspectorii OPC au distrus preparatele din vitrina calda si au amendat magazinul cu 3.000 lei. Procesul verbal de control a fost finalizat abia in urma cu doua zile deoarece in momentul verificarilor in magazin nu se afla nici un administrator.

 

Imagini șocante cu mizeria din cele 5 magazine Lidl inchise de Protecția Consumatorului. GALERIE FOTO/VIDEO

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.