DNA Iași a făcut un dosar cu picioarele. Prejudiciul, leafa procurorului pe 2 ani

4444
DNA Iasi
DNA Iasi

@  Magistrații Tribunalului Iași au restituit la DNA Iasi dosarul in care fosta viceprimariță din Ciurea, Elena Toma a fost trimisă in judecata pentru frauda cu fonduri europene, cu un prejudiciu de 407.200 lei @ Judecatorii au constatat iregularități in rechizitoriu si au exclus o parte din probele din dosar @ Dosarul a fost restituit catre DNA Iasi in conditiile in care procurorii au fost somați odată sa refaca rechizitoriul si nu s-au conformat

DNA Iași a mai dat de gard un dosar de corupție. Astfel, dosarul in care fosta viceprimăriță a comunei Ciurea, Elena Toma a fost trimisă in judecată pentru o frauda cu fonduri europene urmata de un prejudiciu de 407.200 lei, la care se adaugă dobânzi si penalităț,i a fost restituit catre DNA Iasi după ce judecatorii Tribunalului Iasi au exclus niste probe si au constatat iregularități in rechizitoriu (vezi aici). Aceste iregularități se refere la descrierea faptelor. Mai mult, procurorii au avut sansa  sa refaca  rechizitoriul dar pentru ca nu s-au conformat dosarul a fost restituit. „La urmărire penala DNA a dat clasare primarului  comunei Ciurea, Catalin Lupu dar și secretarului Consiliului Local, iar după aceea, procurorii  au trimis în judecata viceprimarul și 3 funcționari. Tribunalul a exclus probe și acum au trimis dosarul înapoi la DNA”, au declarat  avocatii Robert Amuntencei si Iulian Gafon, aparatorii inculpaților din dosar.

Toma Elena fost viceprimar Ciurea
Toma Elena fost viceprimar Ciurea

Pur si simplu n-au  vrut sa refaca dosarul

Intr-o editie anterioara in articolul „DNA Iași a mai dat de gard un dosar. Procurorul a plagiat un rechizitoriu”, am aratat ca in acest dosar judecatorul a exclus unele declaratii ale martorilor deoarece au fost luate de ofiterii de la Directia de Lupta Antifrauda si nu de procuror. Mai mult decat atat s-a mai constatat ca rechizitoriul este doar un copy-paste dupa raportul intocmit de Directia de Lupta Antifrauda. Procurorii nu au raspuns acestor obiectii si din acest motiv inculpatii au scapat de judecata, cel puțin pentru  o perioadă. Faptele pentru care au fost trimisi in judecata fosta viceprimăriță Elena Toma dar si functionarii Petronela Luminița Bejan, Sorinel Costel Manolache si Ioan Nicolaev s-au petrecut in perioada 2011-2015. Acestia sunt acuzați ca au incasat ilegal o subventie de 407.200 lei pentru o suprafata de 144,65 hectare de pasune. Procurorul DNA Iasi care a instrumentat dosarul are o leafă lunară de 15.717 lei. Prin urmare, cu banii pe care i-ar fi recuperat din acest dosar daca ar fi ajuns in faza de judecata si ar fi fost urmat de o condamnare, statul putea sa-i plateasca acestui procuror leafa, timp de doi ani.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.