DNA Iași a mai dat de gard un dosar. Procurorul a plagiat un rechizitoriu

1896
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea

@ Un dosar de corupție instrumentat de DNA Iași a fost respins de judecători deoarece martorii au fost audiati  de o instituție de control, Direcția de Luptă Antifraudă si nu de procuror @ Mai mult decât atat judecatorii au constatat că rechizitoriul este doar un copy-paste dupa raportul de  control al Directiei de Luptă Antifrauda @ Vorbim despre dosarul în care a fost trimisă în judecată  Elena Toma, fosta viceprimăriță a comunei Ciurea

Unul dintre puținele dosare finalizate anul trecut de DNA Iași se anunță a fi un mare eșec. Este vorba despre dosarul in care Elena Toma, fosta viceprimăriță a comunei Ciurea  dar si trei functionari ai institutiei au fost trimisi in judecata pentru frauda cu fonduri comunitare fiind vorba de subventiile incasate de Asociatia Crescatorilor de Animale. In acest dosar, in Camera Preliminară, rechizitoriul intocmit de DNA Iasi a fost pur si simplu desființat de judecatori (vezi aici). Astfel,  judecatorii au decis să înlăture din dosar declarațiile a 22 de martori si asta deoarece aceștia au fost audiați de Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) și nu de procuror. In  plus s-a constatat ca si declarațiile inculpaților sunt cele consemnate de DLAF. Mai mult decât atat judecatorii au constatat că rechizitoriul este doar un copy-paste dupa raportul de  control al Directiei Antifrauda. „E o soluție ce ne bucura și ne întărește încrederea in actul de justiție!”, a declarat Robert Amuntencei, avocatul functionarilor trimisi in judecata, Petronela Luminița Bejan, Sorinel Costel Manolache si Ioan Nicolaev.

avocat Robert Amuntencei
avocat Robert Amuntencei

In aceste condiții judecatorii au trimis o adresa la DNA Iași solicitand procurorilor sa transmita daca isi mentin decizia de a trimite in judecata cele 4 persoane, viceprimarita si cei trei functionari sau renunta pur si simplu la acuzatii. In acest dosar au fost audiate de DLAF următoarele persoane: Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, Monica Huțanu Gheorghiță – secretarul comunei precum și Ioan Duca, George Eugen Luca, Emanuela Ciolan, Petru Butnaru, Elena Balan, Dan Ciobotariu,  Costel Enea, Toader Pintiliciuc , Irina Mirabela Petre, Alexandru Ciapă, Petru Avornicesei, Elisabeta Costandache, Claudia Andreea Plăvănescu, Mihai Ciobotariu, Danut Mihai Rotariu, Constantin Vuza, Dan Marian Ibănescu, Mihai I Chelaru, D. Daniela-Alexandra Ciobotariu, Valerian Vuza și Gr. Mihai Rotaru.

Acuzatiile DLAF

Într-o ediție anterioara in articolul „Fosta viceprimăriță din Ciurea trimisă în judecată pentru corupție”, am aratat ca Elena Toma, fostul viceprimar al comunei Ciurea, judetul Iasi dar si trei angajati ai primariei si anume Petronela Luminita Bejan, Sorinel Costel Manolache si Ioan Nicolaev au fost trimisi in judecata dupa ce DLAF a constatat ca Asociatia Crescătorilor de Animale Ciurea ar fi incasat ilegal o subventie de 407.200 lei pentru o suprafata de 144,65 hectare de pasune.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.