Avocata Poroșnicu a pierdut 7 procese in fața Dezvăluirea.ro

5006
Gianin Porosnicu si Nina Cozma
Gianin Porosnicu si Nina Cozma

@ Ieri, jurnaliștii Dezvăluirea.ro au câștigat la Judecătoria Iași alte două procese deschise de avocata Gianina Poroșnicu aceasta fiind obligata acum sa ne achite cheltuieli de judecata @ Pana acum am castigat 7 procese deschise de aceasta avocata și deja am executat-o silit pentru a ne incasa despagubirile care ni se cuvin @ Reamintim ca Gianina Porosnicu a deschis aceste procese cu scopul de a ne intimida sa nu mai scriem despre faptul că foarte mulți dintre clienții săi regreta la finalul proceselor ca au colaborat cu aceasta avocata deoarece ajung sa fie executați silit

Incă doua procese câștigate ieri la Judecătoria Iași de jurnaliștii Dezvăluirea.ro impotriva avocatei Gianina Porosnicu. Este vorba despre dosarul nr. 26507/245/2019 si despre dosarul nr. 19464/245/2019 in care am fost dați in judecată alături de colegii noștri de la publicația 7Iași. Acum Gianina Porosnicu trebuie sa ne achite din nou cheltuieli de judecată. Spunem ‘’din nou’’ deoarece în total am castigat 7 procese deschise de aceasta avocata și deja am executat-o silit recuperand o parte din cheltuielile efectuate si continuand procedurile pana cand ne vom incasa toti banii. Mai multe detalii despre celelalte procese castigate am publicat in articolul ‘’Dezvaluirea.ro o executa silit pe avocata Porosnicu’’ publicat pe 17 septembrie 2020.

Afacerea cu victimele accidentelor rutiere

Sa reamintim ca Gianina Porosnicu a deschis un numar atat de mare de procese civile si a depus plangeri penale la mai multe parchete si sesizari la multe institutii de stat pentru a ne intimida, sa nu mai scriem despre modul in care functioneaza ‘’afacerea cu victimele accidentelor rutiere’’ pe care o ghidoneaza. Ne referim la faptul ca foarte multi dintre cei care vor sa incaseze despagubiri de la firmele de asigurari deoarece au avut de suferit de pe urma unui accident rutier regreta in final ca au incheiat contracte de reprezentare cu cabinetul acestei avocate. In ziua in care semneaza contractul de reprezentare Porosnicu sau un om de-al sau (aici putem enumera pe o anume Nina Cozma) promite clientilor despagubiri de zeci sau sute de mii de euro. In multe cazuri Porosnicu nu se duce la procese, in final instantele nu aproba despagubiri in cuantumul celor promise de Porosnicu sau Nina Cozma iar cei mai multi bani ramani la ele. Asta deoarece contractul prevede ca ele incaseaza 30 la suta dar se mai adauga si alte cheltuieli (cum ar fi onorariu psiholog-o femeie prietena cu cele doua) iar clientii care se aleg cu praful de pe tobă se revolta nu mai vor sa plateasca si in final sunt executati silit (vezi aici). In procesele castigate de Dezvaluirea.ro, Nina Cozma si altii au dat o serie de declaratii denigratoare impotriva jurnalistilor, motiv pentru care, ne vom indrepta impotriva lor cu plangeri penale si solicitari pentru despagubiri civile in instanta.

Avocatul Iulian Gafon, aparatorul Dezvaluirea.ro: ‘’Se vrea cenzurarea presei’’

avocat Iulian Gafon
avocat Iulian Gafon

In toate procesele, Dezvaluirea.ro si jurnalistii au fost reprezentati de avocatul Iulian Gafon. ‘’Este o soluție dreapta, care dovedește ca judecătorii (doi magistrati diferiti) au constatat ca distinsa doamna a cerut de fapt ca presa (reprezentata de un ziarist de profesie) sa fie cenzurata ca în anii de sorginte comunista. Mai grav este ca aceeași persoana a reclamat ziaristul la toate instituțiile posibile ale Statului Roman și nici una dintre institutii nu a constat vreo abatere de la spiritul și litera legii. Inclusiv mai multe unități de parchet au emis soluții de clasare în urma plângerilor formulate de doamna av. Porosnicu, atestand inexistenta vreunor abateri de orice fel din partea jurnalistului. Efectiv s-a încercat o cenzurare a libertății de exprimare și a presei, prin formularea mai multor acțiuni și plângeri (penale și civile) fără un motiv justificat, doar în scopul de a intimida presa libera. În acest context, apreciez imparțialitatea de ce au dat dovada judecătorii și procurorii care au analizat „acuzatiile”. Sper ca justiția sa fie în continuare impartiala, indiferent de calitatea părților’’, a spus Iulian Gafon.

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.