Două achitări de răsunet ale procurorului preferat de Kovesi la Iași. Adomniței a scăpat de acuzații la Galați

698
procuror Florin Bogdan Munteanu si Cristian Adomnitei
procuror Florin Bogdan Munteanu si Cristian Adomnitei

@ A doua achitare de răsunet într-un dosar de corupție instrumentat de procurorul Bogdan Munteanu, fostul șef al DNA Iași @ Astfel, Curtea de Apel Galați l-a achitat pe fostul președinte al Consiliului Judeșean Iași, Cristian Adomniței în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu @ Același Bogdan Munteanu a instrumentat în trecut și alte dosare de corupție finalizate cu soluții de achitare cum este cel în care Doina Azoicai, fostul decan de la Medicină a fost acuzată de luare de mită

Florin Bogdan Munteanu, fostul șef al DNA Iași, în prezent promovat la Parchetul European și-a dovedit astăzi incompetența printr-o altă achitate de răsunet. Astfel, Curtea de Apel Galați l-a achitat astăzi pe fostul președinte al CJ Iași, trimis în judecată de Bogdan Munteanu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Alături de Adomniței au fost achitate și fostele șefe sau angajate din Consiliul Județean și anume Teodora Jinga, Carmen Irimescu dar și  Letiția Popa, patroana firmei Laser Co, de asemenea acuzată în dosar. Motivul achitării probează incompetența procurorului Bogdan Munteanu. Astfel, judecătorii gălățeni au constatat că infracțiunile incriminate de Munteanu erau simple contravenții. ‘’ Cea mai grava infractiune a fost cea de <<abuz in serviciu>> reținută în sarcina celor doua functionare din cadrul C.J. Iasi – ceea ce a atras si competenta DNA-ST Iasi. Dacă judecătorul de la Tribunalul Iași (după sesizarea instanței), în cursul cercetării judecătorești, citea până la final Legea nr.273/2006 (privind finanțele publice locale), își dădea seama că încalcarea atribuțiilor de serviciu constituie contravenție (potrivit actului normativ) și nu se mai ajungea la solutia de condamnare și implicit la măsuri preventive (arest la domiciliu)’’, a spus Ionel Nechita, avocatul apărării în acest dosar.

Același polițist abuziv de la DNA Iași

Ciprian Turcanu-politist DNA
Ciprian Turcanu-politist DNA

Prin urmare motivul achitării a fost acela că fapta nu este prevăzută de legea penală iar în baza acestor fapte Munteanu și polițistul DNA Ciprian Țurcanu au reținut niște demnitari și funcționari și pentru o parte au obținut și arestare. Acest lucru spune multe despre competența judecatorilor din Iași care au aprobat aceste cereri. Nu este singurul dosar în care Munteanu și Țurcanu au hărțuit oameni cu fapte penale inventate. Cei doi au instrumentat și dosarul în care a fost trimisă judecată, Doina Azoicăi fostul decan de la Medicină. Aceasta a fost achitată după ce a fost acuzată că a luat mită un ceainic de în valoare de câțiva zeci de lei. De asemenea, Munteanu a instrumentat ‘’dosarul Mironeasa’’, dosar fara nici un prejudiciu. Primăria Mironeasa a asfaltat un drum cu fonduri europene iar Munteanu a trimis în judecată primărița și funcționarii (achitați ulterior pentru abuz evident) pentru că au realizat recepția mai devreme.

Cristian Adomniţei, achitat de judecătorii gălăţeni! FOTO

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.