Jaf in centru! Administratorul blocului a fugit in Anglia cu 40.000 euro

1437

@ Este vorba despre administratorul blocurilor din centrul Iasului cele situate vis a vis de Judecatorie, care au avut la parter Restaurantul Dunarea, blocurile H @ Ioana Blaj, fostul administrator al Asociatiei a sustras din gestiune 176.495 lei iar acum se afla in Anglia, in Cornwall

Jaf in centru urmat de o condamnare pentru delapidare pentru administratorul blocurilor din centrul Iasului. Este vorba despre blocurile H de pe Anastasie Panu, vis a vis de Judecatorie, cele care aveau la parter Restaurantul Dunarea acum Atelierul de Bere si de aceea spunem ca este un jaf in centru. Fostul administrator al blocurilor, adica administratorul Asociatiei de Proprietari PT Hala Centrala Blocuri H a suferit recent o condamnare pentru delapidare si asta deoarece din casierie lipsesc circa 40.000 euro, mai exact 176.495 lei. Aceasta a fost condamnata la o pedeapsa 2 ani si 9 luni cu suspendare si sad ea banii inapoi. Femeia este  insa este plecata in Anglia. Potrivit actelor depuse la dosar aceasta este domiciliata acum in  Marea Britanie, Gainsborough Court 101 Mount Wise Newquay, Cornwall. Si cu toate acestea prin sentinta aceasta mai este obligata sa ‘’sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune Iasi,  sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea’’. ‘’Faptele inculpat ei Blaj Ioana care, in calitate de administrator al Asociatiei de Proprietati P . T . Hala Centrala , Blocuri H, Iasi, in perioada iulie 2009 – noiembrie 2013, si-a insusit, in mod repetat si intentionat, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, sume de bani din incasarile entitatii pe care o administra, cauzând un prejudiciu in valoare totala de 176.495 , 10 lei, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de delapidare in forma continuata’’, se arata in sentinta.

Lipsesc documente si banii

Judecatorii au dispus efectuarea unei expertise contabile si astfel s-a confirmat lipsa banilor si a documentelor. ‘’Expertul arata ca a expertizat si a procedat la intocmirea lunara a registrului de casa iar pe parcursul efectuarii acestei operatiuni a constatat ca pentru perioada 08.08.2009 – 08.10.2009 lipsesc in ordine cotoarele a 6 carnete a câte 50 de chitante, respectiv de la numerele 2.901 la 3.200, dar care au fost inregistrate in fisele de cont ale locatarilor, unele chitante din aceiasi perioada nu s-au gasit deloc. In luna septembrie 2011 s-a gasit un chitantier neinseriat, dar care a fost prelucrat de expert ca valid, chiar daca numerotarea manuala a acestuia se suprapunea cu alt chitantier inseriat din alta luna’’, au mai aratat judecatorii.

In timpul procesului au fost audiati si cenzorii Asociatiei de Proprietari care au aratat ca Ioana Blaj a fost verificata pana in anul 2009. Intre timp un cenzor a murit iar celalalt s-a imbolnavit iar Ioana Blaj a facut ce a vrut cu banii oamenilor. Sentinta de condamnare a Judecatoriei nu este definitiva, Ioana Blaj a formulat apel la Curtea de Apel Iasi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.