Miliardarul Zapodeanu ridica un bloc fantoma in Copou. Tot un bloc langa case, ”bineinteles”

3882
Ioan Zapodeanu si blocul de pe Sararie
Ioan Zapodeanu si blocul de pe Sararie

@ Pe strada Sararie nr.212 intr-o zona de case au inceput lucrarile unei constructii cu mai multe etaje beneficiarul investitiei fiind miliardarul Ioan Zapodeanu @ Numai ca panoul de identificare a investitiei nu respecta prevederile legale asa ca cei interesati nu pot afla cate etaje va avea constructia si nici cand a fost autorizata @ Autorizatia este postata pe site-ul primariei dar este imposibil de identificat deoarece este printre putinele care nu are trecut in dreptul sau  numele proprietarului @ Am putut sa gasim aceasta autorizatie numai dupa ce numarul documentului ne-a fost transmis de Ioan Zapodeanu @ ‘’O fi sters ploaia numarul autorizatiei. O sa vorbesc cu constructorul sa vedem ce s-a intamplat. Am inceput lucrarile imediat ce am primit autorizatia (aprilie 2018-n.r)’’, a spus Zapodeanu

Milionar in euro din tranzactii cu terenuri, miliardarul Ion Zapodeanu face pasi mai rapizi in ultima perioada pentru a intra in tagma dezvoltatorilor imobiliari. Acesta are in lucru mai multe planuri urbanistice pentru case si blocuri. In ultimele saptamani, Ioan Zapodeanu a inceput construirea unui bloc pe strada Sararie nr.211 intr-o zona de casa, adica impotriva unor principia urbanistice de baza privind regimul de inaltime al constructiilor. In acest mandat cu Mihai Chirica pe functia de primar foarte multi ieseni care locuiesc in zone de case s-au trezit sufocati de ditamai mastodontii (blocuri) care se ridica langa gardul lor (exemplu: blocul ridicat de Cristinel Bolobita lipit de casa familiei Andrian, langa Spitalul de Boli Infectioase). Investitia lui Zapodeanu se deruleaza in cea mai mare secretomanie. Asta deoarece panoul de identificare a investitiei nu respecta Ordinul nr.62/1998 care prevede ca afisul trebuie sa contina, numarul autorizatiei si data la care a fost eliberata, beneficiarul, termenul de executie a lucrarilor, data inceperii lucrarilor si data finalizarii etc. Mai mult, cele mai multe panouri contin si o scurta descriere a lucrarilor autorizate cum ar fi  ‘’locuinte colective, cladire de birouri P+1, P=2’’ etc’’. In cazul panoului afisat de Zapodeanu aflam doar ca miliardarul este beneficiarul investitiei, unei ‘’locuinte colective mici’’, mai aflam proiectanul si constructorul si cam atat.

Autorizatie greu de gasit

Problema este ca pe site-ul primariei nu este postata o autorizatie cu numele beneficiarului (Ioan Zapodeanu si sotia Dumitrita) pentru adresa Sararie 212. Ultima autorizatie postata de primarie si apar ca beneficiari cei doi soti la aceasta adresa are numarul 1.226 a fost eliberata in 5 decembrie 2016 si prevede ‘’demolare imobil corp C1. Imobilul in suprafata de 217 mp este detinut in baza contract de vanzare-cumparare nr.7919/2016’’. Deci, este vorba doar despre o autorizatie de demolare. Sa nu fim intelesi gresit. Zapodeanu nu construieste pe Sararie fara autorizatie numai ca nu se respecta procedurile. Am putut sa identificam autorizatia pe site-ul primariei, numai dupa numar si dupa ce documentul ne-a fost transmis prin e-mail de Ioan Zapodeanu. Prin urmare de ce  nu s-a respectat procedura astfel incat sa se afiseze din aprilie continutul autorizatiei? Daca existau persoane care ar fi vrut sa atace in justitie acest document si nu au putut sa faca acest lucru pentru ca nu aveau acces la autorizatie? Daca Zapodeanu construia in plus un etaj, in afara autorizatiei putea sa-si dea cineva seama in conditiile in care este clar ca primaria este complicele acestei secretomanii? ‘’O fi sters ploaia numarul autorizatiei. O sa vorbesc cu constructorul sa vedem ce s-a intamplat. Am inceput lucrarile imediat ce am primit autorizatia (aprilie 2018-n.r)’’, a spus Zapodeanu.

Ce se construieste

In cele din urma Zapodeanu ne-a transmis prin e-mail autorizatia din care publicam datele esentiale spre corecta informare a iesenilor. Astfel, autorizatia are nr.403 si a fost emisa de Primaria Iasi in data de 12 aprilie 2019. Este vorba despre  ‘’construire locuinta colectiva mica pe teren proprietate’’, pe un teren de 629 mp (752 mp masurata). Regimul de inaltime al locuintei colective este S+P+2E , Hmax. =9,0m de la CTN, total locuri de parcare :12 locuri (bilant pe incinta). Desi se spune ca este vorba despre o locuinta colectiva mica cladirea va avea la parter birouri iar la cele doua etaje vor fi cate 4 apartamente cu o camera.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.