Fraudă uriașă la firma unor mahări din PSD. Fiscul a sechestrat tot

1664
Dinu si Maria Apavaloaei
Dinu si Maria Apavaloaei

@ Direcția de Lupta Antifrauda a descins din nou la firmele fostului consilier judetean PSD, Dinu Apăvăloaei @ De aceasta data exista suspiciunea ca una din firmele familiei lui Apavaloaei, As Seb Company s-a sustras de la plata unor impozite in valoare de 2.966.883 lei către bugetul de stat @ Asta in conditiile in care sotia lui Dinu Apăvaloaei, Maria Apăvăloaei a fost trimisa in judecata intr-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 789.963 lei

Încă un dosar de fraudă la firmele familiei fostului consilier judetean PSD din Pașcani, Dinu Apăvăloaei. Astfel, Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF a finalizat un nou control la firma As Seb Company SRL patronata de familia Apăvăloaei și a constatat ca administratorii companiei au incercat sa se sustraga de la plata unor impozite in valoare de 600.000 euro catre bugetul statului. ‘’În conformitate cu prevederile art. 213 alin. 2 și 4 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, republicat, s-a emis decizia de instituire a unor măsuri asigurătorii în ceea ce privește patrimoniul societății și procesele-verbale anexe, cu argumentarea juridică că în sarcina societății există suspiciunea unui debit în cuantum de 2.966.883 lei ca obligație bugetară’’, se arata in documentele intocmite de inspectorii antifraudă.

Afaceri cu firme fantomă

Inspectorii antifrauda au constatat ca administratorii AS Seb Company au incercat să înșele  statul prin metoda ‘’clasică’’ folosita deja de ani de zile de rromii evazionisti adica prin inregistrarea in contablitate a unor achizitii fictive de la societati fantoma sau inactive. Mai mult decat atat s-a constatat că  in acest lanț de achizitii fictive este implicata si cealalta firma a familiei Apăvăloaei și anume SC Adems SRL. ‘’As Seb Company SRL a înregistrat în evidența contabilă și a declarat la organul fiscal competent, achiziții de la Adems SRL în valoare totală 634.137 lei din care 511.401 lei baza impozabilă și 122.736 lei TVA (cota24%), în baza unui număr de 25 facturi, întocmite pentru elemente de lemn stratificat diverse esențe. Pentru a justifica aceste livrări, Adems SRL a înregistrat în evidența contabilă, achiziții de la Setting Metal SRL , societate cu privire la care, pe parcursul verificărilor, s-a constatat că nu funcționează și nu a desfășurat activitate economică la sediul social declarat. în conformitate cu declarațiile anuale depuse, această societate nu a deținut un patrimoniu minim necesar și nici organizare minimă necesară în ceea ce privește personalul, mijloacele tehnice specifice sau mijloace de transport care să-i permită circuitul normal de aprovizionare, manipulare, recepție, depozitare si livrare ulterioară a unei cantități considerabile de lemn stratificat de diferite esențe către Adems SRL’’, au mai constatat inspectorii antifraudă.

De asemenea, ‘’ As Seb Company Srl a înregistrat în evidența contabilă și a declarat la organul fiscal competent, achiziții de la Adems SRL în valoare totală 2.493.522 lei din care 2.077.935 lei baza impozabilă și 415.587 lei TVA (cota 20%) în baza unui număr de 11 facturi întocmite pentru elemente de lemn stratificat diverse esențe’’. Pentru justificarea acestor livrări către As Seb SRL, societatea Adems SRL a înregistrat achiziții de la Road Import Construct SRL si Panfimidia SRL. Controalele efectuate la aceste societăți au relevat următoarele ca societatea Road Import Construct SRLa emis facturi în cursul anului 2016 și 2017 către ADEMS SRL cu lemn stratificat diferite esențe. Pentru verificarea realității acestor tranzacții, s-au făcut demersuri de către inspectori din cadrul DRAF București în vederea efectuării unui control asupra documentelor financiar contabile și a modului de desfășurare a activității de către aceată firmă. Nu s-a dat curs acestor solicitări de către reprezentanții Road Import Construct SRL. Din controalele efectuate a rezultat faptul că societatea verificată nu a deținut un patrimoniu necesar și nici o organizare minimă necesară în ceea ce privește personalul, mijloacele tehnice specifice sau mijloace de transport care să-i permită circuitul normal de aprovizionare, manipulare, recepționare, depozitare si livrare ulterioară a unei catități mari de profil lemn brad și stejar către ADEMS SRL.

Fiscul a sechetrat tot

Pentru a se asigura ca statul își va recupera banii, inspectorii au pus sechestru pe mai multe bunuri mobile cum ar fi  autovehicul Nissan, buldoescavator, cap tractor, excavator, ferăstrău, mașină de frezat, generator, autobasculante Iveco și MAN, o Dacia Logan, un autovehicul Volkswagen Crafter, două motostivuitoare, semiremorcă, hală de producție dar și pe clădiri și terenuri și pe conturile bancare. As Seb Company a contestat sechestrul pus de ANAF dar  a pierdut procesul (vezi aici). Aceste probleme cu Fiscul ale familiei Apăvăloaei au aparut in contextul in care sotia lui Dinu Apăvaloaei, Maria Apăvăloaei a fost trimisa in judecata intr-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 789.963 lei. Mai multe detalii despre dosarul in care este judecata Maria Apăvăloaei am aratat in articolul ‘’Sechestru pe averea unor afaceriști de top. Fraudă uriașă, ANAF cere confiscarea extinsă’’, publicat in data de 24 iulie 2021.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.