Jaful de la CFR. Axinia si Anchidin obligati de instanta sa puna miliardele la loc

8683
Anchidin si Axinia, afaceri de miliarde la CFR

@ Instanta s-a pronuntat definitiv in dosarul in care firma Ferotrans TFI, patronata de Dumitru Anchidin directorul CFR Marfa Iasi a incercat sa traga o teapa definitiva la CFR Calatori, un tun de cel putin 1.255.865 lei @ Culmea, Anchidin a incercat acest lucru cu ajutorul unor documente emise de prietenul sau Constantin Axinia, cel care era obligat de fapt sa recupereze banii in numele CFR Calatori

Interesele statului roman au fost aparate acum de un judecator vigilent care le-a dat peste cap planurile directorilor CFR, Dumitru Anchidin si Constantin Axinia, amandoi aflati umar la umar intr-o afacere in care CFR Calatori s-ar fi ales cu o paguba de cel putin 1.255.865 lei. Astfel, in urma cu doua zile, Judecatoria Iasi s-a pronuntat definitiv in dosarul in care Ferotrans TFI, patronata de Dumitru Anchidin directorul CFR Marfa Iasi a incercat sa scape definitive de datoria pe care o are catre CFR Calatori. In urma cu doua zile, Judecatoria Iasi a respins contestatia la executare si cererea de incetare a executarii formulate de Ferotrans care s-a judecat astfel cu CFR Calatori si cu executorul Cezar Andrei. In acest fel, Anchidin a vrut sa scape definitive de plata acestei datorii. Este vorba despre obligatii financiare incepute prin anul 2010 cand firma lui Anchidin a folosit infrastructura CFR Calatori dar nu a achitat chiria convenita prin contract. Cu toate acestea din anul 2010 si pana in 2018, Constantin Axinia seful CFR Calatori si prietenul lui Anchidin nu a facut mare lucru pentru a recupera banii de la Ferotrans. Abia in anul 2018, dupa 8 ani, Axinia a obtinut o sentinta care-i permite executarea Ferotrans si de atunci se chinuie sa o puna in aplicare. De altfel, Anchidin a incercat sa scape de executarea silita cu ajutorul unor documente emise in aceasta perioada de Axinia care a pasuit astfel inca o data Ferotrans dup ace 8 ani nu a deranjat-o deloc.

Axinia: ‘’Opriti executarea’’

Astfel, la cererea CFR Calatori, executorul Cezar Andrei a declansat procedura de executare silita in aprilie 2018 iar trei luni mai tarziu Axinia il roaga sa o opreasca. Astfel, pe 19 iulie 2018, Axinia in calitate de director CFR Calatori ii trimite executorului o adresa in care ii cere sa opreasca executarea silita deoarece ‘’poarta tratative’’ cu firma Ferotrans pentru recuperarea banilor. ‘’Subscrisa Compania Nationala de Transport Feroviar de Calatori – CFR Calatori – sucursala Regionala Iasi reprezentata de director Axinia Constantin, in calitate de creditor, debitor fiind Ferotrans TFI SRL Iasi va comunicam ca la nivelul sucursalei noastre se poarta tratative cu debitorul in vederea achitarii debitului sumei restante si a penalitatilor de intarziere, motiv pentru care solicitam ridicarea popririi de pe contul pe contul debitorului’’, se arata in adresa trimisa de Axinia, executorului judecatoresc Cezar Andrei, in data de 19.07.2018.

Detinem informatii ca in perioada respectiva, Anchidin prin Ferotrans avea de incasat o suma mare de bani si astfel, Axinia l-a ajutat sa nu-i piarda adica sa nu fie executata in contul datoriei catre CFR Calatori.

I-a mai dat un ragaz de un an

In urma ‘’tratativelor’’ purtate de Axinia cu Anchidin nu s-a recuperat bineinteles nici un leu.  Mai mult, abia dupa un an de la momentul in care Axinia l-a rugat pe executor sa opreasca executarea, directorul CFR Calatori trimite o noua adresa in care ii cere sa reia procedura. Astfel, pe data de 26 iunie 2019, Axinia il roaga pe Cezar Andrei sa reia executarea deoarece debitul a ajuns 1.255.865 lei.

Cu documenrul emis de Axinia, Anchidin a incercat sa scape de datorie

Banii nu s-au recuperat. Mai mult, decat atat acum, Anchidin s-a folosit in procesul de la Judecatorie adresele trimise de Axinia catre executor pentru a scapa de plata banilor, de intreaga datorie de 1.255.865 lei. Astfel, Anchidin invoca ‘’perimarea executarii pentru lipsa de diligenta a executorului’’ pe motiv ca cel putin 6 luni procedura de executare a fost intrerupta. Si, sa nu uitam ca executarea a fost intrerupta tocmai la insistentele lui Axinia. ‘’Va rugam sa constatati ca de la data de 19.07.2018 care este data ultimului act de urmarire efectuat de catre executorul judecatoresc si pana la data de 5.07.2019 data cand executorul a reluat executarea silita, creditorul a lasat sa treaca mai mult de 6 luni, timp in care nu a efectuat nici un act de urmarire in dosarul executional, creditorul dand dovada de pasivitate, ceea ce echivaleaza cu o desistare, o renuntare din urmarirea silita, fiind operabila perimarea executarii pentru lipsa de diligenta a executorului’’, a aratat Anchidin in cererea prin care solicita anularea si cel mai important, incetarea executarii.

Dat in judecata si de olandezi

Reamintim ca firma lui Anchidin a fost data in judecata si de compania olandeza de cai ferate, NS Reizigers (NSR) intr-un process deschis anul trecut la Tribunalul din Utrecht, un proces in care solicita despagubiri de ordinul milioanelor de euro. Asta deoarece Ferotrans TFI nu a respectat contractul pentru achizitionarea unui numar de 48 de garnituri de tren. ‘’Societatea Ferotrans nu si-a respectat termenele convenite. De aceea din data de 15 decembrie 2017 (pentru un numar de 6 garnituri de tren) si din 15 aprilie 2018 (pentru un numar de 41 garnituri de tren) aceasta va fi amedata cu o amenda contractuala de 500 euro pe saptamana pentru fiecare garnitura de tren. La 1 septembrie 2019 suma amenzii datorate de Ferotrans societatii NSR se ridica la 1.773.000 euro’’, se arata in cererea de chemare in judecata a NSR.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.