DREPT LA REPLICĂ! Palatul Culturii despre situatia pictorului Valentin Scarlatescu

1430

În atenția Doamnei/ Domnului Administrator,

Urmare a articolului „Exclusiv. Un mare artist european băgat de români în stare gravă într-un spital ieșean”, semnat de Constantin Mazilu, și apărut pe data de 4 decembrie 2018, în publicația online dezvaluirea.ro, formulăm următorul

Textul intitulat „Exclusiv. Un mare artist european băgat de români în stare gravă într-un spital ieșean” este vădit tendențios, iar autorul nu a solicitat informații cu privire la subiectul abordat.
Bazându-se pe o informație neverificată, autorul aduce acuze grave, prejudiciind atât imaginea instituției, cât și a artistului plastic Valentin Scărlătescu.
Domnul Valentin Scărlătescu a fost programat cu o expoziție în spațiul Palatului Culturii, la sugestia reprezentanților Galeriei Romane din București, care au fost și parteneri în organizarea acestui eveniment. În prealabil, artistul a vizitat spațiul și a evaluat dimensiunea acestuia, urmând să selecteze un număr de lucrări, care să fie conform condițiilor de expunere discutate.
Artistul a beneficiat de sprijinul și susținerea întregului personal din muzeu, cu atât mai mult cu cât, încă de la sosirea sa în Palatul Culturii, acuza o problemă la mână stângă, care era tumefiată, starea generală de sănătate fiind alterată și pe fondul unei oboseli accentuate. Artistul nu s-a accidentat la manipularea tablourilor, ci acuza o problemă mai veche de sănătate, „din tinerețe” – efectul unei intervenții chirurgicale. Personalul muzeului a oferit tot sprijinul necesar, iar dl Scărlătescu, însoțit de fratele domniei sale, a fost internat în spital. A participat apoi la vernisaj, primind acordul medicilor în acest sens, iar expoziția nu a fost, în niciun caz un eșec. Aceasta s-a bucurat de aprecierea publicului și a specialiștilor.
Personalul din Palatul Culturii și cel al Galeriei Romane din București au ținut legătura cu artistul, interesându-se de evoluția stării sale de sănătate. Atât artistul, cât și cei implicați în organizarea expoziției dezmint această știre și dezaprobă modul în care a fost documentată.
În concluzie, solicităm publicarea acestui drept la replică, într-un spațiu similar ca vizibilitate celui în care a fost publicată știrea inițială.

Director DTA
Dr. ing. Adrian Puișoru

Comp. Achiziții Publice-Juridic,
Jrs. L.M. Bulancea

Șef Birou Relații Publice,
Dr. Coralia Costaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.