Explozie de cazuri Covid la Iasi, sute de pelerini fara protectie la Mitropolie

2065
aglomeratie Sfanta Parascheva
aglomeratie racla Sfanta Parascheva

@ Astazi la Iasi s-au inregistrat un numar record de noi cazuri Covid 19, inca 170 si asta in conditiile in care spitalele suport sunt pline avand internati 417 pacienti iar numarul de locuri de la Terapie Intensiva, 27 sunt ocupate toate @ In aceste conditii sute de pelerini au ajuns la Iasi pentru Sarbatoarea Sfintei Parascheva si dupa cum o arata si fotografiile pe care le publicam multi dintre ei nu respecta masurile de protectie, distantare, masca etc.@ Cu toate acestea Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a fost astazi la Iasi si ne-a asigurat ca situatia este sub control

Primele sute de pelerini au sosit la Iasi pentru Sarbatorile Sfintei Parascheva exact in ziua in care judetul nostru a inregistrat un numar record de imbolnaviri cu Covid 19, nici mai mult nici mai putin decat 170 de cazuri noi inregistrate astazi. Mai mult decat atat in spitalele iesene nu mai sunt locuri pentru bolnavii Covid 19 fiind internati 417 pacienti din care 27 la Terapie Intensiva unde nu mai este nici un loc liber. Iasul ar fi salvat de deschidera spitalului modular de la Letcani lucru imposibil deocamdata deoarece unitatea nu are inca aviz de Mediu. In aceste conditii sutele de pelerini care s-au asezat la coada pentru a se ruga la racla sfintei Parascheva stau inghesuiti fara a respecta masurile de distantare iar o parte nu poarte nici masca. Dupa cum se poate vedea si in fotografiile publicate de Dezvaluirea.ro in zona nu se afla nici un jandarm sa le atraga atentia unor pelerini ca nu respecta masurile de protectie.

Situatia ar fi sub control

Cu toate acestea ministrul Sanatatii, Nelu Tataru s-a aflat astazi la Iasi pentru a discuta cu autoritatile locale despre gestioanarea situatiei din punct de vedere medical in perioada Sarbatorilor Iasului si a spus ca deocamdata situatie este sub control. „Am discutat la Iasi despre capacitatea de a gestiona aceste sarbatori din punct de vedere medical. Pentru cei care vin la pelerinaj dam aceleasi sfaturi pe care le dam tuturor portul mastii, distantare si sa-si dea seama ca se duc intr-un loc aglomerat”, a spus Nelu Tataru.

Acesta a adaugat ca pentru bolnavii Covid 19 s-a mai alocat inca un corp pavilionar de la Spitalull Sfantul Spiridon cu 65 de paturi

Inca un deces astazi la Iasi

Potrivit datelor oferite de autoritatile judetene la Iasi in ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 159. Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,   03 septembrie 2020, un număr de 1.013 persoane se află în izolare, iar 1.272 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.