Focar Covid la Institutul Regional de Oncologie: 9 cadre medicale depistate pana acum

1228
Institutul Regional de Oncologie
Institutul Regional de Oncologie

@ Virusul ar fi fost adus in spital de un asistent medical care ar fi avut cateva zile libere si s-ar fi intors la serviciu @ S-au luat probe de la peste 300 cadre medicale iar dupa testele finalizate pana acum au fost depistate pozitiv 9 cadre medicale, un medic rezident si 8 asistent

Virusul Covid 19 a patruns  din  pacate si in spitalul une gasim cei mai vulnerabili pacienti, la Institutul Regional de Oncologie. Astfel, Directia de Sanatate Publica a demarat o ancheta epidemiologica la IRO dupa ce un asistent medical care venise dintr-un scurt concediu a fost depistat pozitiv. „A fost demarata o ancheta epidemiologica la Institutul Regional de Oncologie din Iasi dupa depistarea cu noul coronavirus a  unui angajat, un asistent medical care-si desfasoara activitatea a Blocul Operator din aceasta unitate medicala. Angajatul respectiv s-a prezentat la locul de munca pe data de 9 iunie dupa cateva zile libere. In urma triajului epidemiologic s-a constatat ca avea usoare simptome, a fost testat si confirmat pozitiv”, a spus Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica.

Acesta a adaugat ca pana in prezent au fost recoltate probe de la 300 de angajati dar nu au fost procesate toate. Blocul Operator a fost de asemenea inchis o scurta perioada de timp  pentru igienizare. ” A urmat testarea personalului medical. Au fost recoltate 300 de probe iar rezultatele de laborator au evidentiat ca inca 8 cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus. Deci in prezent sunt 9 cadre medicale  infectate, 8 asistenti si un medic rezident. Au fost efectuate operatiuni de igienizare pentru o scurta perioada de timp a fost inchis si blocul operator, de astazi s-a reluat activitatea. Mai sunt teste in lucru ceea ce insemna ca ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare”, a adagat Marius Voicescu.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.