Groful de la Pascani. Pantazi a pierdut procesul cu taranii pe care i-a expropiat ilegal

4061
Dumitru Pantazi

@ Firma familiei primarului PSD din Pascani, Dumitru Pantazi, a pierdut procesul cu taranii din Gura Bidilitei carora le-a ‘’confiscat’’ terenurile @ Pentru a lua terenurile zecilor de tarani din Gura Bidilitei, Pantazi a fost ajutat de prietenul sau, primarul comunei Vanatori, pe nume Constantin Lupu

Sentinta schimbata la 180 de grade pentru ca procesul nu s-a mai judecat la Pascani ci la Tribunalul Iasi? Astfel, zilele trecute magistratii Tribunalului Iasi au admis apelul formulat de zeci de tarani din localitatea Gura Bidilitei care s-au judecat cu firma familiei primarului din Pascani, Dumitru Pantazi, SC Agrocomplex Lunca SA. Miza procesului este reprezentata de o suprafata de cateva zeci de hectare de teren pe care taranii din Gura Bidilitei le lucreaza de o viata dar care au fost ocupate dintr-o data, in mod abuziv incepand cu anul 2010 de Agrocomplex Lunca SA. Pentru a ocupa terenul Pantazi a apelat la prietenul sau, primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu, de asemenea membru PSD. Astfel, intre comuna Vanatori si municipiul Pascani au avut loc o serie de schimburi de terenuri. Dupa ce s-au facut aceste schimburi terenul care a ajuns de la Vanatori la Pascani a fost preluat de firma lui Pantazi. Pe o parte din terenul respective s-a improprietarit inclusiv familia Pantazi. ‘’In timpul procesului s-a facut o expertiza care a stabilit ca pe terenul meu a fost pusa în posesie de catre Primaria Pașcani, o anume Codruta Pantazi, nepoata de-a primarului. Am o pensie de 600 lei pe luna, sotul meu a murit și ma lupt cu Pantazi sa-mi recuperez terenul. Nu am bani de avocati. Stiti ce mi-a ciuda? Mi-e ciuda ca amandoi primarii care au  facut tot posibilul sa-mi ia terenul adica Pantazi de la Pașcani și Lupu de la Vanatori îmi sunt veri de gradul doi”, a spus Aneta Muraru, una din femeile din Gura Bidilitei care s-au judecat cu Agrocomplex Lunca.

Printre taranii care s-au judecat cu Pantazi si au castigat acum la Tribunal se mai numara pe langa Aneta Muraru, Remus Cezar Muraru, Vasilica Mirela Voicu, Cocuţa Lenuţa Dolhascanu , Anisoara Laura Nechita , Gheorghe Muraru , Maria Carp (mostenitori ai defunctului Muraru Gheorghe), Stelica Daniel Albu , Vasile Istrate, Gheorghe Ungureanu, Ilie Chihaia, Silvia Verives, Anisoara Gherasim etc. Culmea, firma lui Pantazi le-a cerut taranilor si niste despagubiri pentru ca la un moment dat acestia ar fi cules recolta de pe terenul lor. La Pascani, taranii au fost obligati sa plateasca respectivele despaguburi dar acum la Tribunal aceasta decizie a fost anulata. Sa mai precizam ca nici aceasta sentinta nu este definitiva putand fi atacata de asemenea cu recurs la Curtea de Apel Iasi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.