Antifrauda a descins la un mare depozit de materiale de construcții din Iasi. S-au pus sechestre

11703
Dedal depozit Miroslava
Dedal depozit Miroslava

@ Direcția de Luptă Antifraudă Fiscală susține că administratorii unui depozit mare de materiale de constructii  din Miroslava ar fi înregistrat in contabilitate unele achiziții fictive pentru a se sustrage de la plata unor impozite catre bugetul statului @ In anul 2019 firma a avut o cifra de afaceri de aproape 8 milioane euro

Patronii unui mare depozit de materiale de constructii din Miroslava au probleme cu ANAF-ul dupa ce inspectorii fiscali au constatat ca acestia ar fi incercat sa se sustraga de la plata unor impozite catre bugetul statului. Este vorba despre depozitul apartinand firmei Dedal Edil Construct SRL aflat la marginea drumului judetean care traverseaza comuna, locatia nefiind foarte departe de sediul Primariei Miroslava. Astfel, conform procesului-verbal de control nr. 547/1/28.05.2020, intocmit de Direcția de Luptă Antifraudă Fiscală- Suceava,  in  anul 2018, SC Dedal Edil Construct SRL a înregistrat achiziții în valoare totală de 645.290,05 lei , din care 541.550,35 lei bază impozabilă si 103.740,81 lei TVA de la societatea SC Cos Construct SRL ,operatiuni pe care inspectorii fiscali le-au considerat a fi nereale. Este vorba despre achizitia unor materiale de constructii despre care inspectorii ANAF sustin ca nu puteau fi furnizate catre  Dedal Edil Construct SRL deoarece firma Cos Construct SRL nu detine mijloacele de transport necesare si nici soferi atestati.  Inspectorii Antifrauda sustin ca in acest fel Dedal Edil Construct SRL a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma de 190.389 lei, reprezentând TVA în sumă de 103.741 lei și impozit pe profit în sumă de 86.648 lei.

Dedal depozit Miroslava
Dedal depozit Miroslava

Sechestre

 

La scurt timp dupa finalizarea controlului ANAF a sechestrat un apartament si un Ford Transit in valoare totala  de  293.793 lei.  Societatea a contestat masurile asiguratorii si intr-unul din cele doua procese deschise instanta Tribunalul i-a dat dreptate (vezi aici). Judecatorii au anulat decizia de instituire a masurilor asiguratorii din doua motive. Primul  se refera la faptul ca valoarea bunurilor sechestrate depaseste cu mult valoarea creantei fiscale suplimentare constatate (190.389 lei). Al doilea motiv se refera la faptul ca societatea nu s-a sustras de la plata acestei creante. In celalalt dosar in care se judeca aceasta firma cu ANAF inca nu s-a dat o sentinta. Spuneam ca Dedal Edil Construct detine unul dintre cele mai mari depozite de materiale de constructii deoarece cifra de afaceri a societății pe anul 2019 a fost de 37.068.455 lei (aproape 8 milioane euro) care a generat un profit de 933.856 lei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.