Inspectoratul Scolar a lansat Programul Centenar

923

Inspectoratul Scolar a lansat Programul Centenar

@ „Centenarul este un recurs la memorie si o cuvenita reverenta fata de jertfele de pe campurile de lupta. Iar tanara generatie, societatea romaneasca in ansamblu, trebuie sa dea dovada de recunostinta si sa cinsteasca memoria eroilor de la 1918″, a spus prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas, sefa ISJ Iasi

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a lansat Programul Centenar in unitatile de invatamant din judetul Iasi, in care sunt cuprinse proiectele, manifestarile si actiunile din anul scolar 2017-2018 dedicate Centenarului Marii Uniri: conferinte, expozitii tematice, lansari de carte, excursii de documentare, simpozioane, spectacole, dezbateri etc. Evenimentele organizate cu aceasta ocazie se adreseaza elevilor, parintilor si profesorilor, in egala masura, reprezentand o invitatie catre coagularea fortelor actorilor educationali, care sa conduca la celebrarea unui eveniment unic ai carui martori istorici suntem. ” Apreciem importanta acestui moment istoric, ale carui dimensiuni educative sunt prioritare, pentru ca Centenarul este un recurs la memorie si o cuvenita reverenta fata de jertfele de pe campurile de lupta. Iar tanara generatie, societatea romaneasca in ansamblu, trebuie sa dea dovada de recunostinta si sa cinsteasca memoria eroilor de la 1918. afirma Inspectorul Scolar General, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcas.

Pentru cei care doresc sa afle detalii in acest sens, Programul Centenar poate fi consultat prin accesarea paginii Centenar in scoala ieseana, de pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (www.isjiasi.ro), respectiv al profesorilor de Istorie din Iasi (www.isui.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.