Aparatura medicala din fonduri europene la Spitalul Sfanta Maria

861

Aparatura medicala din fonduri europene la Spitalul Sfanta Maria

@ Consiliul Judetean incearca sa obtina fondurile necesare dotarii spitalului de copii, circa 2 milioane lei din fonduri europene alocate in cadrul proiectelor tranfrontaliere @ Proiectul se va derula in parteneriat cu Raionul Straseni din Republica Moldova

Consiliul Judetean Iasi intentioneaza sa doteze cu aparatura performanta sectia de cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sfanta Maria”. Prin Proiectul “TransHeart for children- Transfrontier platform for children with heart diseases”, realizat in parteneriat cu Raionul Stra[eni din Republica Moldova se urmare[te achizitionarea unui sistem de intubatie, a unei mese de reanimare pentru nou nascuti, a sase monitoare pentru functii vitale, a doua aparate ecocardiograf doppler color, a unui ecocardiograf portabil, doua paturi pentru terapie intensiva nou nascuti/sugari, doua defibrilatoare, a unui aparat special de iluminare sistem venos si a altor echipamente medicale, vitale pentru diagnosticarea si tratarea problemelor cardiologice ale copiilor. „Valoarea acestora este de aproximativ doua milioane de lei. Cererea de finantare a proiectului va fi depusa in cadrul Programului Operational Comun România– Republica Moldova 2014-2020,finantat de Uniunea Europeana, prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI) care se adreseaza zonei aflate la frontiera dintre cele doua state”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Consiliul Judetean Iasi.

Programul prevede actiuni de cooperare transfrontaliera in beneficiul  statelor membre ale UE,  care se invecineaza.        Proiectul ”Dotarea sectiei de cardiologie din cadrul Spitalului de Urgenta pentru copii ”Sf. Maria” din Iasi” are ca principal obiectiv,imbunatatirea diagnosticarii si terapiei precoce a bolilor cardiace in rândul copiilor, iar acest lucru poate fi posibil doar prin dotarea cu echipamente performante a unitatilor medicale.  Totodata, se are in vedere abordarea unei metodologii comune de lucru, instruirea personalului medical din zona transfrontaliera si crearea unor baze de date comune. In cadrul aceluiasi proiect, Consiliul Raional Straseni intentioneaza sa reabiliteze si sa doteze sectia de pediatrie din cadrul Spitalului Raional de aici. Anual, in România si Republica Moldova se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformatii cardiace congenitale, iar 10-15% dintre acestia au nevoie de ingrijiri speciale in prima luna de viata.

Aprobarea realizarii acestui proiect va fi supusa votului consilierilor judeteni, in cadrul sedintei din data de 31 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.