Drumurile Naționale se mută înapoi în sediul din Copou. Finalul unui tun de 2 milioane euro din banii statului

2355
sediul din Copou al DRDP-1
sediul din Copou al DRDP-1

@ Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis la sfârșitul anului trecut ca Directia Regională de Drumuri și Poduri Iași să revină în sediul din Copou de pe strada Gheorghe Asachi nr. 19 @ Direcția Regională s-a mutat în 2018 după ce o parte din clădire a fost retrocedată către moștenitorul Vlad Cereșanu

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași scapă de chiria împovărătoare pe care o plătea pentru sediul de pe șoseaua Națională nr.23 și, de la 1 martie 2021, revine în clădirea din Copou de pe strada Gheorghe Asachi nr. 19, vis a vis de Casa de Asigurari de Sanatate. Decizia a fost luată la sfârșitul anului trecut de Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere după ce au avut loc mai multe runde de negociere cu proprietarii clădirii de pe Șoseaua Națională (Mihaela și Ștefan Covalciuc) cu speranța că aceștia vor accepta o reducere a chiriei lunare. Negocierile au eșuat, astfel încât decizia ca D.R.D.P. Iași să revină în Copou a rămas definitivă. D.R.D.P. Iași a fost constrânsă să se mute în 2018 după ce o parte din clădirea din Copou a fost retrocedată către moștenitorul Vlad Cereșanu. D.R.D.P. Iași este proprietarul etajului 1 al clădirii din Copou, care a fost edificat după ce comuniștii au confiscat clădirea de la ascendenții lui Cereșanu. Acum, s-a renegociat cu Vlad Cereșanu și D.R.D.P. Iași va plăti o chirie de circa 6.000 de euro în condițiile în care pentru clădirea de pe Șoseaua Națională plătea lunar 38.097 euro.

 

Chirie de 2 milioane euro cu dosar la DNA

Inchirierea cladirii de pe soseaua Nationala nr.23 s-a lasat cu scandal in 2018 in timpul guvernarii PSD. Asta deoarece partidele de opozitie au aratat ca DRDP Iasi se obliga sa plateasca catre Stefana SRL 15,5 euro pe metrul patrat in conditiile in care anterior cladirea fusese scoasa la inchiriere pe site-urile de imobiliare la un pret al chiriei de cateva ori mai mic. Din acest motiv acest scandal s-a lasat cu inregistrarea unei plangeri la DNA Iasi care de altfel a si ridicat cateva documente pentru cercetari. Pentru clădirea de pe șoseaua Națională nr.24 a fost încheiat, pentru o perioadă de 5 ani, contractul de locațiune nr.312/9.11.2018 între Ștefana SRL, reprezentată de Mihaela Covalciuc, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.  Clădirea are o suprafață totală de 2.457,89 metri pătrați din care parter în suprafață de 467,91 mp, etaj 1 în suprafață de 490, 35 mp, etajul 2 în suprafață de 495, 85 mp, etajul 3 în suprafață de 501,42 mp și etajul 4 în suprafață de 502,36 mp. Conform acestui contract, DRDP Iași se obliga să plătească o chirie lunară de 15,5 euro pe metrul pătrat adică 38.097 euro pe lună. Un calcul matematic simplu arată că în cei 5 ani,  firma lui Covalciuc ar fi incasat în total 2.285.820 euro fără TVA.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.