Jaf la BCR Iasi. Crima Organizata a gasit hotul din interiorul bancii

3628

@ Denunt socant depus la DIICOT de un iesean care a constatat ca-i lipsesc in mod nejustificat bani din contul deschis la BCR Iasi @ In plus, ieseanul pe nume Adrian Diaconu a constatat la un moment ca fusesera facute catre contul sau ”un numar de 3 transferuri de bani de la persoane fizice pe care nu le cunostea @ Procurorii DIICOT au finalizat deja un prim dosar in urma acestei plangeri si s-a constatat ca cea care -i furase bani din cont si facuse alte transferuri ilegale era fosta sa iubita, o angajata a BCR pe nume Alina Mihaela Popa care a fost trimisa deja in judecata @ De asemenea procurorii au dispus ca in urma acestei plangeri sa fie continuate cercetarile pentru savarsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si efectuarea de infractiuni financiare frauduloase

Informatii cel putin ingrijoratoarea dezvaluite printr-un denunt facut de un iesean pe nume Adrian Diaconu la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata din Terorism. Astfel, ieseanul a aratat ca in contul sau deschis la BCR au fost facute depuneri si retrageri fara acordul sau. Insa, chiar daca primise bani de la 3 persoane fizice in final s-a ales cu o paguba uriasa si asta deoarece sumele de bani care-i fusesera retrase abuziv din cont erau mai mari decat cele care ii intrasera. ”Catre contul sau au fost facute un numar de 3 transferuride bani de la 3 persoane fizice pe care nu le cunostea. De asemenea apareau deschise depozite despre care nu avea cunostinta”, au consemnat procurorii DIICOT.
De fapt, in denuntul sau ieseanul indicase si persoane despre care avea banuieli ca ar fi facut aceste operatiuni financiare ilegale prin contul sau. Este vorba despre o tanara angajata a BCR, acum in varsta de 34 de ani care ii fusese concubina, o femeie pe nume Alina Mihaela Popa. Initial, in denuntul pe care l-a depus, sesizare care a dus la trimiterea in judecata a fostei sale iubite, Adrian Diaconu a aratat ca a suferit un prejudiciu urias vorbind despre suma de 328.611 lei. Cercetarile au aratat ca nu pot fi dovedite toate afirmatiile barbatului, cel putin cu privire la paguba suferita s-a constatat ca este ceva mai mica. Este drept pe de alta parte insa ca, dupa ce au trimis-o in judecata in anul 2018 pe Alina Mihaela Popa pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si acces ilegal la un sistem informatic procurorii DIICOT au mai format prin disjungere un alt dosar in care au precizat ca se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si efectuarea de infractiuni financiare frauduloase. ”Inculpata Popa Mihaela Alina, profitand de faptul ca a fost intr-o relatie de concubinaj in perioada 2003-2011 si de statutul sau de angajat al BCR si-a insusit de la persoana vatamata prin remiterea in mai multe randuri a unor sume de bani sau prin efectuarea unor operatiuni financiare frauduloase, prin activarea serviciului de internet banking, urmata de accesarea ilegala a acestui cont respectiv de transferuri interbancare sau plati comerciale suma totala de 328.611 lei”, au consemnat procurorii DIICOT.

Barbatul strangea bani sa-si cumpere masina

Ancheta a mai scoa la lumina faptul ca femeia transfera ilegal bani din conturile fostului sau iubit catre contul sau personal, catre contul fratelui sau sau catre o firma administrata de ea si anume Double P&M Business SRL. In rechizitoriul procurorilor se mai arata ca pana in momentul in care a constatat ca ii dispareau bani din cont Adrian Diaconu avea incredere in fosta concubuna si ii dadea personal banii sa-i depuna in contul sau stiind ca aceasta lucreaza in continure la BCR. Barbatul a aratat ca strangea astfel bani sa-si cumpere o masina si la un moment a si achitat un avans in suma de 8.120 lei. Suspiciunile au aparut in momentul in care Adrian Diaconu a fost intrebat de fosta sa iubita de ce nu mai depune bani in cont. In acel moment, Diaconu si-a verificat contul si a constatat ca mai avea 200 lei in conditiile in care ii remisese in transe iubitei (pentru depunere in cont) sume de ordinul sutelor de milioane. Cand a fost deconspirata femeia a fost de acord sa mearga la notariat si sa semneze un angajament de plata fata de Adrian Diaconu. Pentru ca nici in acest fel nu si-a recuperat banii in cele din urma Adrian Diaconu s-a hotarat sa face denunt. Sa mai precizam ca in dosarul in care a fost inculpata de DIICOT, Alina Mihaela Popa este judecata la Tribunal pentru ca a transferat ilegal din contul fostului iubit suma de 75.647 lei. De asemenea aceasta mai este judecata pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. Asta deoarece i-a spus fostului iubit ca BCR a lansat o ”oferta” speciala pentru dobanzi la depozite, acesta a avut incredere si i-a dat 30.000 lei sa-i depuna in numele sau. Banii au disparut impreuna cu ”oferta” care de fapt nu a existat.

Banca buna de plata?

Dosarul in care este judecata femeia a trecut de Camera Preliminara. La unul din termenele de judecata Adrian Diaconu a solicitat ca BCR sa fie introdusa in cauza ca parte responsabila civilimente. In ciuda opozitiei manifestata de BCR care a spus ca femeia era consilier pentru microintreprinderi si prin urmare in opinia bancii nu a savarsit faptele in exercitarea atributiilor de serviciu, instanta a admis cererea. Asta inseamna ca in urma unei sentinte de condamnare BCR ar putea fi obligata sa achite in solidar cu Alina Mihaela Popa prejudiciul suferit de Adrian Diaconu.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.