Norocea, patronul RVR Taxi, agresor de copii si talhar, a fost eliberat din Arestul Politiei

8873
Radu Norocea
Radu Norocea

@ Desi este judecat in doua dosare penale fiind acuzat de savarsirea unor infractiuni grave cum ar fi lipsire ilegala de libertate si talharie calificata Radu Norocea, patronul RVR Taxi a fost eliberat din Arestul Politiei @ Sunt extrem de rare situatiile in care indivizi judecati pentru fapte atat de grave sunt eliberati din arest @ Pe data de 3 ianuarie 2015, Radu Norocea, a sechestrat un copil de 13 ani, pe nume Mihai Matei Horga, apoi pe 12.10.2016, impreuna cu un complice a sechestrat un angajat pe nume Mihai Bogdan Ionita in spalatoria RVR iar dupa acea pe 20.05.2018, a talharie un tanar pe nume Constantin Andrei, student la Teologie

Sunt extrem de rare cazurile in care indivizi acuzati de savarsirea unor infractiuni grave precum lipsire ilegala de libertate si talharie calificata nu sunt judecati in arest preventiv in celulele Inspectortului de Politie sau cele ale Penitanciarului. Cu toate acestea, Radu Norocea, patronul RVR Taxi, cel care a fost trimis in judecata in doua dosare penale care cuprind printre altele si infractiunile grave enumerate mai sus, a fost eliberat zilele trecute din Arestul Politiei, fiind lasat sa plece acasa. Magistratii ieseni l-au plasat pe Norocea in arest la domiciliu pentru perioada de 30 de zile. De asemene, judecatorii i-au transmis victimei din dosarul in care a fost arestat Norocea, un tanar pe nume Constantin Andei ca poate solicita emiterea un ordin european de protectie. Daca va solicita acest lucru, Norocea nu se va putea apropia de el si de asemenea nu-l va putea contacta. In acest dosar, Norocea a fost arestat preventiv la data de 31 mai 2018.

Primul dosar: sechetrarea unui copil

Dar dupa cum s-a mai precizat Norocea a fost trimis in judecata in doua dosare pentru savarsirea unor infractiuni grave. In primul dosar a fost trimis in judecata pe data de 3 iulie 2017, pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. Desi a trecut un an de la inregistrarea acestui dosar, judecata lui Norocea inca nu a inceput.
In acest dosar este vorba despre faptul ca, pe data de 3 ianuarie 2015, Radu Norocea, a sechestrat un copil de 13 ani, pe nume Mihai Matei Horga, si l-a pus sa se dezbrace, iar dupa mai bine de un an. De asemenea in acelasi dosar mai este vorba despre faptul ca pe 12.10.2016, impreuna cu un complice a sechestrat un angajat pe nume Mihai Bogdan Ionita in spalatoria RVR de pe b-dul Poitiers, obligandu-l de asemenea sa se dezbrace. Totul pentru o datorie de 600 de lei pe care Norocea ar fi avut-o de incasat de la victima. Barbatul sechestrat si dezbracat a fost filmat si umilit in ultimul hal.

A talharit un student la Teologie

In cel de-al doilea dosar, la data de 25.06.2018, Monica Palaghia, prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, l-a trimis in judecata pe Radu Norocea pentru savarsirea infractiunii de taharie calificata, iar pe „prietenul” sau un anume Ciprian Ion Ene, administrator al unei firme IT, Ecs Network Master, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de talharie calificata. Victima este un tanar pe nume Constantin Andrei, un student la Teologie care lucra la RVR Taxi in timpul liber. In seara zilei 20.05.2018, Constantin Andrei a intrat in tura, primind de la seful de garaj autoturismul Dacia Logan cu numarul de inmatriculare B 78 EEV. In jurul orei 1.00, fiind stationat in zona Plopii fara sot din Bucium, a primit prin dispecerat o comanda pe strada Negru Voda, afland ulterior ca beneficiarul comenzii era de fapt Radu Norocea. Deoarece nu stia adresa exacta, a solicitat sa fie ghidat prin statie, iar astfel a realizat ca a trecut de locul din care trebuia sa preia comanda. De aceea, a decis sa dea putin cu spatele si, fiind noapte, iar zona respectiva era slab luminata, a lovit masina lui Norocea cunoscutul Range Rover de culoare neagra cu numarul de inmatriculare B 954 NVR. La fata locului a ajuns Radu Norocea insotit de Ciprian Ion Ene cu care patronul de la RVR petrecuse in seara respectiva.Dupa ce a vazut ca masina i-a fost tamponata Norocea a inceput sa-l bata pe tanarul Constantin Andrei. „Inculpatul s-a infuriat si a inceput sa-l loveasca cu palmele peste fata si peste cap pe Andrei Constantin, l-a luat de piept si l-a trantit pe portbagajul masinii. Inculpatul i-a pus piedica persoanei vatamate, doborand-o la pamant, incepand sa o loveasca cu picioarele in piept si peste corp. Desi persoane vatamata a strigat, Ciprian Ion Ene care era de fata si nu a reactionat, asistand la agresiunile comise de celalalt inculpat”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Norocea a vrut sa-i taie mana cu toporul

Cosmarul tanarului a continuat, ”patronul” tanarului adica Norocea, a vrut sa-i taie mana cu un topor. „Inculpatul a luat din portbagajul masinii sale un topor descris de persoana vatamata ca fiind o secure cu coada de lemn vopsita cu in culoarea galben de circa 50 cm si taisul nichelat, a prins persoana vatamata de mana pentru a i-o intinde pe gard cu intentia de a-l lovi cu toporul. Speriat, Andrei Constantin i-a spus lui Norocea ca masina se poate repara, dar mana nu se mai pune la loc”, au mai aratat procurorii.
Norocea s-a mai calmat si i-a spus tanarului ca trebuie sa-i dea 5.000 – 6.000 euro pentru reparatiile masinii. Dupa aceea, Norocea a luat din autoturismul Dacia Logan, actele si banii tanarului, dupa care l-a pus sa blocheze masina. Tanarul student i-a spus ca are in portofel 1.020 lei si o suma de aproximativ 1.000 euro in lei la domiciliul sau din Mogosesti. Dupa aceea, Norocea l-a obligat pe tanar sa mearga impreuna cu o masina pana la locuinta sa din Mogosesti, unde Constantin Andrei a intrat pe furis deoarece era noapte si parintii sai dormeau si i-a adus 2.700 din economiiile sale plus 900 lei din banii parintilor. ”Sper ca nu esti cu circ si panarama, sa trezesti parintii pentru ca ori mor eu, ori mori tu, ori moare tatal tau, ceva se intampla”, i-a spus Norocea.
Asa a fost talharit tanarul. In acest dosar procurorii au obtinut probe si cu ajutorul unor interceptari telefonice.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.