Țeapă! Patronul de la Castel a vândut unor ieșeni un apartament gajat la bancă. Justiția i-a despăgubit

3049
Constantin Radeanu si bloc
Constantin Radeanu si bloc

@ Magistrații ieșeni au obligat compania Egros Invest, sa despagubească niște ieșeni cu o suma considerabila dupa ce le-a vandut un apartament gajat la bancă @ La momentul incheierii tranzactiei compania era patronata de Constantin Radeanu, cel care detine si restaurantul Castel

O familie de ieșeni care au cumpărat un apartament de la compania Egros Invest SRL a obtinut despagubiri in justiție deoarece firma le-a vândut un apartament ipotecat in favoarea Garanti Bank. Acum, familia pagubita, formata din Ana Maria și Cristi Constantin Arustei are de primit de la Egros Invest, ‘’suma de 28.100 lei cu titlu de daune interese, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie începând cu data 12.03.2018 şi până la achitarea efectivă a debitului’’ (vezi aici). La momentul incheierii tranzactiei in februrie 2018, firma vanzatoare era patronata de Constantin Radeanu, cel care detine si restaurantul Castel. Intre timp, potrivit unor surse in afacere a intrat si Bogdan Gheorghiu, un personaj care s-a imbogatit din amanet. Iesenii aveau cunostinta de faptul ca apartamentul era gajat dar Egros Invest nu si-a tinut promisiunea de a radia ipoteca in termen de 30 de zile de la incheierea contractului de vanzare-cumparare. ‘’ La momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare imobilul care forma obiectul acestui contract era grevat de drepturile de ipotecă și interdicții aferente acestuia în favoarea Garanți Bank S.A., sarcini generate de un credit al societății vânzătoare – după cum reiese din cuprinsul contractului de vânzare-cumpărare menționat. Conform clauzelor din contractul de vânzare-cumpărare încheiat între reclamanți și societatea pârâtă, autentificat sub nr. 577/08.02.2018 părțile au convenit asupra următoarei clauze contractuale – „în cazul în „care în termen de maxim 30 (treizeci) zile calendaristice calculate cu începere de azi, data semnării prezentului act, Societatea Egros Invest S.R.L. nu va face dovada radierii tuturor sarcinilor (ipoteci, interdicții aferente și alte înscrieri) notate asupra imobilului în favoarea Garanți Bank S.A. vânzătoarea va datora cumpărătorilor daune interese de 50 de lei (cincizeci lei) calculate pentru fiecare zi de întârziere, astfel începând cu data de 09.02.2018 și până la data de 11.03,2018 inclusiv, termen calculat conform disp. art. 2553 C.civ., pârâta avea obligația să_radieze sarcinile asupra imobilului și să le prezinte această dovadă. Prin urmare, începând cu data de 12.03.2018 pârâta este în culpă pentru nerespectarea obligațiilor contractuale și datorează reclamanților daune-interese contractuale de 50 lei pentru fiecare zi de întârziere până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor’’, se arata in sentinta judecatoreasca.

Abia la data 22.10.2019, Egros Invest a radiat ipoteca si de aceea a fost obligate la plata unor despagubiri. Firma Egros Invest a construit apartamente si case in zona Bucium, pe strada Trei Fântâni in cartierul botezat Baroque Rezidence.

Patroana restaurantului La Castel data-n urmarire de Fisc. Radeanu a fugit cu BMW-ul

 

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.