Stresat de ancheta DIICOT Iasi, Chirica se comporta ca Lukasenko din Belarus. Ziaristi opriti de Politia Primarului

1839
Mihai Chirica Alexandr Lukasenko
Mihai Chirica Alexandr Lukasenko

@ Mihai Chirica a refuzat astazi sa raspunda la unele intrebari legate de ancheta DIICOT Iasi @ Mai mult decat atat jurnalistii Gabriel Gachi de la Reporteris (www.reporteris.ro) si Tudor Leahu de la 7Iasi.ro nu au putut intra in  primarie pentru a participa la conferinta de presa nefiind  lasati de gardieni care primisesera ordin ”de sus” sa le interiza accesul in Palatul Roznovanu

Chirica a  intrat in PNL, partid al carei doctrina, liberala apara democratia si libertatea de exprimare  insa se comporta Aleksandr Lukașenko din Belarus cel acuzat ca a castigat ultimele alegeri prin frauda dupa ce a  arestat ziaristi si reprezentanti ai societatii civile. Mihai Chirica a organizat astazi in Sala Mare a Palatului Roznovanu o conferinta de presa, prima dupa ancheta demarata de DIICOT Iasi in ”dosarul Zamosteanu” dosar in care au fost citati si viceprimarul Gabriel Harabagiu si fuctionari din primarie si de aceea ar fi vrut sa participe la acesta intalnire cu primarul mai multi ziaristi. Insa, doi dintre ziaristii care deconspira de ani de zile coruptia din primarie nu au fost lasati sa participe la conferinta de presa. Este vorba despre Gabriel Gachi de la Reporteris care a scris nenumarate articole despre autorizatiile  de constuire ilegale emise de primarie  cat si despre averea nejusficata a lui Chirica si despre Tudor Leahu de la 7Iasi.ro care a scris de exemplu despre afacerile facute de viceprimarul Gabriel Harabagiu cu primaria, cu firme trecute pe numele socrilor. 7Iasi.ro a aratat de asemenea si modul in care Harabagiu a transferat 1,5 hectare de  teren aflat pe numele soacrei din zona Miroslava in Moara de Vant, municipiul Iasi sporindu-i foarte mult valoarea.  Chirica si Harabagiu s-au temut de intrebarile pe care i le-ar fi putut adresa cei doi ziaristi si de aceea nu au fost lasati sa participe le conferinta de presa. Cei doi ziaristi au fost opriti la intrarea in primarie de doi angajati de la Politia Locala , institutie aflata  in subordinea lui Chirica, platita insa din banii contribuabililor. „Mihai Chirica nu m-a primit azi la conferinta de presa. Dragnea nu tinea ziaristii la poarta, cu gardienii punandu-le cotul in piept: „Am ordin sa nu va las”. Mii de oameni gazati pentru ca strigau „Fara hotie”. Rezultatul e Mihai Chirica. PNL, esti continuatorul direct al lui Liviu Dragnea”, a scris Gabriel Gachi pe contul sau de Facebook.

Chirica fuge de intrebarile despre ancheta DIICOT

Subsemnatul a fost lasat sa participe la conferinta de presa si a aflat dupa aceea de abuzul facut impotriva colegilor sai. I-am pus lui Mihai Chirica doua intrebari legate de ancheta DIICOT Iasi dar a parut vizibil deranjat si a refuzat sa raspunda. L-am intrebat ce ilegalitati  a gasit DIICOT la Primaria Iasi avand in vedere ca procurorul Daniel Horodniceanu l-a audiat pe viceprimarul Gabriel Harabagiu precum si angajati ai primariei si consilieri locali. Chirica a  refuzat sa raspunda spunandu-mi ca ”imi plac avioanele”. Am revenit un sfert de ora mai tarziu. L-am intrebat daca se asteapta sa fie citat de DIICOT Iasi la audieri si dupa ce am insistat a  dat un raspuns evaziv. „Nu ma astept la nimic altceva decat la lucruri corecte intr-un stat de drept. Trebuie sa crezi in justitie pana la capat chiar daca uneori nu iti convine”, a spus Chirica.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.