Soc. Politisti ieseni atacati de trei indivizi chiar in sectie. Procurorii i-au lasat in libertate

3664
Sectia 1 Politie

@ Doi agenti de la sectia 1 Politie- (Dacia- Alexandru), municipiul Iasi au fost atacati chiar in sediul sectiei de trei indivizi @ Unul din indivizi s-a napustit asupra primului agent iar ceilalti doi au inceput sa-l loveasca pe cel de-al doilea politist

Decizie cel putin suprinzatoare a procurorilor ieseni in cazul a trei indivizi care au fost lasati in libertate in conditiile in care au avut tupeul sa atace doi politisti chiar in sediul sectiei de politie. Atacul s-a petrecut in ziua de sambata 19 iunie in jurul orei 17.20 dupa ce niste cetateni care locuiesc in blocurile aflate la capatul liniei de tramvai din cartierul Dacia au sunat la Politie sa reclame ca trei indivizi tulbura linistea si ordinea publica in zona. Un echipaj al sectiei 1 Politie care are acum sediul chiar la parterul unui bloc din zona respectiva s-a deplasat rapid la fata locului. Acestia au incercat sa-i legitimeze pe cei trei dar acestia au refuzat sa-si decline identitate. In aceste conditii cei trei au fost condusi la sediul sectiei. Cand au ajuns la sectie cei trei tineri au devenit agresivi. Unul dintre ei l-a lovit pe unul din agenti iar ceilalti doi tineri l-au lovit pe cel de-al doilea politist. In cele din urma s-a reusit imobilizarea acestora. S-a stabilit ca toti trei au varsta de 25 de ani fiind nascuti in acelasi an, in 1993. „Intr-adevar am inregistrat o agresiune asupra a doi lucratori de la sectia 1. In acest caz se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de utraj si tulburarea linistii si ordinii publice”, au spus surse din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului.

Procurorul i-a lasat liberi, seful de sectie schimbat

Am incercat sa obtinem opinia lui Costel Gitlan, seful IPJ Iasi dar acesta a refuzat sa raspunda. De asemenea, jurnalistii Dezvaluirea.ro au solicitat un punct de vedere de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi care ii cerceteaza pe cei trei tineri pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si tulburarea linistii si ordinii publice. Parchetul nu ne-a raspuns inca. Procurorul de caz nu a luat masura retinerii celor trei tineri dispunand ca acestia sa fie plasati doar sub control judiciar. De asemenea la sediul sectiei 1 Politie nu prea am avut cu cine sta de vorba. Agentii ne-au confirmat incidentul dar astazi se schimba seful se sectie. Astfel, locul fostului sef pe nume Iulian Cezar Carpusca a fost luat de Alex Ciobanu. Schimbarea are legatura cu incidentul? Vom reveni.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.