Judecătorii au oprit lucrările la vila unui milionar. Primăria s-a răzgîndit cu autorizația după 2 luni

9087
montaj casa in constructie si Marius Enea
montaj casa in constructie si Marius Enea

@ Tribunalul Iași a suspendat lucrările la casa pe care patronii SC Prima Construct SRL și-a construiesc pe strada Bucur, în municipiul Iași @ Culmea, suspendarea s-a decis ca urmare a unei cereri depuse de municipalitate care s-a razgandit în privința autorizației emise în urmă cu circa două luni

Patronii uneia dintre cei mai mari firme de constructii din judetul Iasi, SC Prima Construct SRL, Dana și Marius Enea nu pot continua lucrările la vila pe care și-o ridică in municipiul Iași pe strada Bujor, in spatele Penitenciarului deoarece Tribunalul Iași a suspendat (vezi aici) autorizația de construire. Culmea, cererea de suspendare a autorizației a fost depusa chiar de emitent adică de municipalitate care a invocat o serie de  încălcări are regulilor urbanistice precum modificarea de catre beneficiari a ‘’cotei zero’’, a nivelului  de la care trebuia sa se ridice in sus constructia. Municipalitatea a mai invocat faptul că nu s-a respectat nici aliniamentul constructiei iar gardul proprietatii imprejmuieste si o mica suprafata de teren din domeniul public. În acelasi timp a fost depusa in justitie si o solicitare de anulare a autorizației.

Primaria s-a răzgândit după două luni

Interesant este ca municipalitatea cere anularea autorizatiei la circa două luni după ce a fost emisă. Primaria a solicitat suspendarea unei autorizatii pe care a emis-o in mai 2022. De fapt am putea spune ca este vorba despre o reautorizare. Astfel, initial pentru aceasta casa, primaria a emis autorizația de construire nr.1290 din anul 2016, ocazie cu care municipalitatea a aprobat construirea unei case cu regimul de înălțime D+P+E. Autorizatia a fost obtinuta de Elena și Vasile Filip. În iulie 2021, Marius Iustinian și Elena Dana Enea au cumpărat terenul de 1.340 mp cu tot cu autorizație. În luna mai a.c  municipalitatea modifica putin lucrurile  autorizează extinderea clădirii, marirea înălții demisolului prin ridicarea cotei parterului – cota +0,00 faţă de cota străzii, modificarea funcţionalului prin adaptarea la structura deja executată, modificarea faţadelor. De asemenea între demisol şi parter se poate amenaja supantă (platformă) și realizarea unei căi de acces pe terasa clădirii din casa scării. În final clădirea urma să aibă o înălțime de maxim 10, 10 metri la atic. Dupa cum am mai precizat municipalitatea sustine acum ca o parte din aceste reglementari nu au fost respectate.

Patronul Prima Construct: ‘’Este o răzbunare’’

Contactat telefonic, Marius Enea, managerul Prima Construct SRL a precizat că a început să aiba probleme cu construirea casei de cand a intrat in conflict cu Florin Dobrea, patronul Rodotex. ‘’Toate au plecat de la Florin Dobrea, patronul Rodotex. Am intrat intr-un conflict cu el si mi-a promis ca o sa-mi opreasca lucrarile ca el este prieten cu primarul. Este o decizie a primei instante o sa facem recurs. Primaria greseste. Prin obtinerea noii autorizatii de modificari in curs de executie a unui proiect deja autorizat, chiar asta am solicitat si mi s-a autorizat, ridicarea cotei zero. Asta deoarece in autorizatia lui Filip pe care am preluat-o odata cu dobandirea terenului, parterul casei era bagat in totalitate in pamant’’, a spus Marius Enea.

Prima Construct este una dintre cele mai mari societati de constructii din judetul Iasi. Compania are in potofoliu  lucrari de dimensiuni importante in beneficiul unor companii private dar si al unor institutii publice cum ar fi Primaria municipiului Iasi.

Bomba! Autorizatia pentru blocul din Copou a fost anulata. Mafia din Urbanism a amutit

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.