Dezvoltator imobiliar din Iași arestat pentru șantaj și sechestrare. Victima, un partener de afaceri

27524
Marius Ciprian Crismaru zis Boris si bloc in constructie
Marius Ciprian Crismaru zis Boris si bloc in constructie

@ Dezvoltatorul imobiliar Marius Ciprian Crîșmaru zis Boris a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, lovire și alte violențe @ Alături de acesta a mai fost arestat și Igor Sîrghii, mâna dreapta a lui Boris acesta fiind acuzat de complicitate @ Crâșmaru zis Boris construiește blocuri în Bârnova- Vișani și în Rediu

Marius Ciprian Crîșmaru zis Boris, un cunoscut dezvoltator imobiliar ieșean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații Judecătoriei Iași în urma unei solicitări a procurorilor Parchetului Judecătoriei, afaceristul fiind acuzat de săvârșirea unor infracțiuni grave, lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, lovire și alte violențe. Victima este un anume Emil Bejenaru, care are o afacere ce constă în montarea ușilor brandului uși365. Emil Bejenaru încheiase cu Marius Ciprian Crîșmaru, un contract pentru montarea unor uși. Crîșmaru s-a arătat nemulțumit de calitatea lucrărilor executate de Bejenaru și pe 20 mai a.c l-a chemat la blocul din Vișani unde fuseseră montate ușile și împreuna cu Sîrghii l-au închis într-unul din apartamente și l-au bătut. ‘’ În ce priveşte circumstanţele faptice, până la acest moment procesual s-a reţinut în esenţă că unul dintre inculpaţi, în calitatea sa de dezvoltator imobiliar, a stabilit cu persoana vătămată ca aceasta din urmă să efectueze unele lucrări într-un imobil aflat în construcţie, pe raza satului Vişani, comuna Bârnova, județul Iaşi. Pe parcursul derulării acestei activităţi, între persoana vătămată şi inculpat au survenit unele neînţelegeri, motiv pentru care cel din urmă, la data de 20.05.2023 în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în sat Vișani, com. Bârnova, jud. Iași, sub pretextul existenței unor probleme de montaj la ușile de interior, ar fi chemat-o pe persoana vătămată în unul dintre apartamentele imobilului, ar fi încuiat ușa de acces şi astfel ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal timp de aproximativ 10 minute pe persoana vătămată, interval în care ar fi şi lovit-o cu pumnii și picioarele peste față și corp, aceasta suferind leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale’’, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Judecatoria Iași prin intermediul purtatorului de cuvânt.

După aceea, i-a dat drumul dar l-a amenințat că-l omoră pe el și familia sa dacă va anunța Poliția și va reclama ce s-a întâmplat în blocul din Vișani. Din aces motiv Crîșmaru este cercetat și pentru șantaj.

Avocatul lui Boris: ‘’Este nevinovat’’

Astfel, Crișmaru este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, lovire și alte violențe iar Sîrghii este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunilor de libertate în mod ilegal, șantaj, lovire și alte violențe. ‘’ Este vorba despre un litigiu comercial intre reprezentanții a 2 societăți comerciale care au avut relații vechi de colaborare, dar se pare ca partea financiară este mai importantă pentru prezumtiva persoana vatamata decât respectarea obligațiilor contractuale asumate. De asemenea, nu a fost vorba despre nici o lovire, nici o lipsire de libertate in mod ilegal, ci doar niște discuții mai aprinse, care însă nu ating sfera penalului. Avem încredere in instanțele locale și speram in înfăptuirea actului de justiție, in sensul cercetării clientului meu in stare de libertate’’, a spus Răzvan Mihalache, avocatul lui Crîșmaru.

Răzvan Mihalache
Răzvan Mihalache

Omerta interlopilor: dezvoltatorul Don Residence trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.