Lovitură de teatru în cazul mezzosopranei Maria Nicoară! La ce concluzie au ajuns magistraţii ieşeni! FOTO (EXCLUSIV)

3706
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoara
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoara

@ Lovitură de teatru în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară @ Judecătorii ieşeni au susţinut că este ciudat faptul că pianistul Codrin Nicoară nu a anunţat de îndată autorităţile privind starea de sănătate a soţiei sale @ Acesta este judecat în continuare tot pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Lovitură de teatru în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Judecătorii ieşeni au susţinut că este ciudat faptul că pianistul Codrin Nicoară nu a anunţat de îndată autorităţile privind starea de sănătate a soţiei sale. Chiar şi aşa, acesta este judecat în continuare tot pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Concluziile magistraţilor de la Judecătoria Iaşi au fost făcute publice într-o motivare. Mai exact, este vorba despre sentinţa prin care s-a decis menţinerea acuzaţiei de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate în acest caz.

„În seara zilei de 9 mai 2020, constatând că soţia sa se afla în starea de neputinţă de a se salva, ca urmare a leziunilor suferite în momentul căderii pe scările din interiorul locuinţei, inculpatul nu a anunţat de îndată autorităţile, acestea fiind anunţate de către mama sa în dimineaţa de 10 mai 2020, la ora 7:13, când numita se afla în stare comatoasă, iar, în urma leziunilor suferite, aceasta a decedat pe 23 decembrie 2020, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.dr. Nicolae Oblu””, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Lovitură de teatru în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară!

 

Codrin Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Sora victimei, însă, a contestat decizia, aceasta suspectând că, de fapt, la mijloc ar fi fost altceva.

Prima instanţă a admis cererea formulată de sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, dar a doua a decis ca lucrurile să rămână neschimbate. Astfel, procesul lui Codrin Nicoară a fost amânat de Judecătoria Iaşi pentru data de 14 septembrie 2023.

 

Ce au mai spus magistraţii ieşeni

 

Astfel, judecătorul de cameră preliminară a reţinut că, din rapoartele de expertiză medico – legală efectuate în faza de urmărire penală, rezultă că leziunile suferite s-au putut produce prin cădere (posibil cădere pe scări), urmând ca eventuala heteropropulsie să fie demonstrată pe cale de anchetă. Organele de urmărire penală aveau obligaţia de a administra toate probele care apăreau ca fiind utile pentru lămurirea situaţiei de fapt, având în vedere pe de o parte concluziile medicilor specialişti care nu exclud heteroagresiunea, iar, pe de altă parte, declaraţiile martorilor audiaţi din care rezultă că relaţia dintre cei doi soţi era tensionată, existând indicii că ar fi fost anterior agresată de către soţul său şi chiar ameninţată cu moartea.

Judecătorul de cameră preliminară a apreciat că cercetarea a fost efectuată în mod defectuos şi incomplet, întrucât nu s-a determinat natura urmelor biologice de pe perete, de pe scări, de pe obiectele de îmbrăcăminte şi de pe papucii mărimea 42, respectiv dacă este vorba despre vomă, sânge sau alte substanţe. Pentru situaţia în care s-ar stabili că este vorba de sânge, ar trebui verificată direcţia de producere a urmelor de pe perete şi poziţia victimei, aspecte esenţiale pentru cauză.

Judecătorul de cameră preliminară a apreciat că există şi alte aspecte care pledează pentru o cercetare mai minuţioasă din partea organelor de urmărire penală, respectiv declaraţia numitului din data de 12 mai 2020, în care a precizat că soţia sa era semi-conştientă, că i-a comunicat că-i este greaţă, iar, după ce a condus-o în pat, a adormit şi s-a trezit de două ori în cursul nopţii, afirmaţii ce sunt în contradicţie cu concluziile medicilor legişti în sensul că, leziunile cranio – cerebrale sunt de gravitate mare (cu potenţial tanatogenerator) ceea ce implică instalarea comei traumatice în scurt timp de la producerea traumatismului incriminat”, au afirmat magistraţii.

Totuşi, dosarul a fost retrimis primei instanţe, iar, în paralel, judecătorii aşteaptă o concluzie a procurorilor în ce priveşte o eventuală altă explicaţie pentru decesul îndrăgitei artiste.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.