Macelarul asasin din Targusor Copou ramane inchis pe viata. Psihiatru:’’Ucide fara remuscari’’

2369
Aurelian Giosan
Giosan ramane inchis pe viata
@ Curtea de Apel Iasi a respins astazi contestatia depusa de studentul-asasin Aurelian Giosan impotriva sentintei prin care a fost condamnat pe viata @ Expertiza psihiatrica a aratat ca Giosan este capabil sa ucida fara sa aiba nici un fel de remuscari

Aurelian Giosan, studentul din Copou care si-a ucis un coleg in camera de camin si l-a ranit grav pe un altul ramane inchis pe viata. Asta deoarece Curtea de Apel a respins astazi contestatia depusa de Aurelian Giosan impotriva deciziei din data de 20.12.2018 prin care a fost condamnat pe viata.’ Reamintim ca in data de  9.11.2015 intr-o camera de camin din Targusor Copou Aurelian Giosan si-a injunghiat doi colegi cu zeci de lovituri de cutit in timp ce acestia dormeau. Victor Nour, una dintre victime a murit iar Casian Harpa a supravietuit fiind salvat de medici. Detalii despre crima atroce am oferit in editiile anterioare (vezi aici) astfel incat in editia de astazi vom arata cum au ajuns judecatorii la concluzia ca Giosan trebuie inchis pe viata.

Concluzia psihiatrilor

Astfel, pe langa dovezile stranse de politisti si procurori, amprente, marturii ale martorilor magistratii Curtii de Apel au tinut cont si de expertiza psihiatrica efectuata in cazul lui Giosan. Specialistii psihiatri au ajuns la concluzia ca individual este un ucigas fara scrupule care poate ucide oricand fara nici un fel de remuscari. ‘’In acest sens sunt relevante concluziile raportului de evaluare psihiatrica a inculpatului, din concluziile caruia rezulta ca acesta este stapan pe sine, arogant, lipsit de complexul de vinovatie si de remuscari, orientat fiind spre satisfacerea neconditionata si rapida a propriilor dorinte, concluzionandu-se ca inculpatul sufera de tulburare de personalitate disociala. Relevant pentru gravitatea si periculozitatea sporita a inculpatului este si scopul retinut în urma analizarii materialului probator, ca element al individualizarii judiciare a pedepselor, acesta fiind obtinerea de mijloace materiale pentru plata unor datorii. Este evident ca fapta, asa cum a fost savarsita este de o cruzime maxima, inculpatul urmarind ca astfel sa obtina o suma de bani pentru plata datoriilor, adica un scop mercantil si imoral. Astfel, inculpatul prezinta cel mai ridicat nivel de periculozitate, fapt dovedit de modalitatea si împrejurarile în care a comis infractiunea, de faptul ca nu si-a asumat responsabilitatea faptelor comise. În plus, atitudinea acestuia de dupa comiterea faptei, a fost caracterizata prin detasare emotionala si o totala lipsa de empatie fata de victime’’, se arata in sentinta prin care a fost condamnat pe viata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.