Magnatul Gruia Stoica cheamă la bară fosta amantă și preotul duhovnic să-l scape de pușcărie

4697
Gruia Stoica si Valeria Schelean
Gruia Stoica si Valeria Schelean

@ În procesul în care Gruia Stoica este acuzat de fraudă fiscală, avocații acestuia au cerut audierea Valeriei Schelean fosta iubită a magnatului dar și a duhovnicului acestuia, preotul Nicu Chiriță @ Prin audierea celor doi, Gruia Stoica vrea sa demonstreze ca nu a audiat la grupul infractional organizat care a dus la pagubirea bugetului statului cu 2 milioane euro @ In acest dosar in aprilie 2020, Tribunalul Iași l-a condamnat pe Gruia Stoica la o pedeapsă de 4 ani cu executare

Încercare disperată a magnatului CRF Gruia Stoica de a scăpa de executare a 4 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de fraudă fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de euro. În acest dosar s-a defășurat astazi un nou termen de judecată la Curtea de Apel Iași iar membrii completului de judecată le-au permis avocaților apărării sa propuna noi probe in apararea clientilor. Cu această ocazie avocatii lui Gruia Stoica au cerut audierea unor noi martori. Printre aceștia se număra fosta iubită a lui Gruia Stoica și anume avocata Valeria Schelean (cea care i-a dăruit și un copil). „Teza probatorie pentru audierea acestor martori se referă la faptul ca in perioada respectiva Gruia Stoica avea o relație cu o femeie care l-a îndepărtat de familie”, a spus avocatul firmei Grampet (companie patronata de Gruia Stoica implicata in dosarul de evaziune). „Prin audierea acestor martori vrem sa demonstram ca acuzatie de aderare la un grup infractional organizat nu se probeaza. In perioada respectiva relatiile de familie s-au deteriorat si era imposibila o intelegere de grup”, a spus in fata instantei avocatul lui Gruia Stoica.

Avocatii lui Gruia Stoica vor sa demonstreze astfel ca acesta nu a aderat impreuna cu fratele sau Vasile Didila dar si tatal sau Vasile Raducan la un grup infractional organizat care avea ca obiectiv fraudarea bugetului statului. Acestia vor sa arate ca fiind in relatii reci cu familia sa cei trei nu puteau constitui cu grup infractional cu sarcini bine conturate. De asemenea aparatorii au mai cerut audierea duhovnicului lui Gruia Stoica, preotul Nicu Chiriță. In acest dosar in aprilie 2020, Tribunalul Iași l-a condamnat pe Gruia Stoica la o pedeapsă de 4 ani cu executare. Didila a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare iar Vasile Raducan a primit 3 ani cu suspendare. Mai multe detalii am prezentat in articolul ”Bomba! Magnatul CFR Gruia Stoica condamnat azi la 4 ani de inchisoare cu executare”, publicat in data de 10 aprilie 2020.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.