Mai mulți avocați din Iași anchetați și amprentați ca ultimii infractori. Delatorul este avocatul Atasiei

11811
avocat amprentat dupa plangerea lui Atasiei
avocat amprentat dupa plangerea lui Atasiei

@ Avocatul Daniel Atasiei a reclamat faptul că pe timpul nopții o persoană necunoscută a intrat ilegal în clădirea Baroului Iași și a pătruns in sala în care se aflau voturile exprimate cu numai cateva ore inainte pentru desemnarea noii conduceri a organizației apărătorilor ieșeni @ Procurorii Parchetului Curții de Apel Iași au demarat o anchetă și s-a procedat la amprentarea avocaților care făcuseră parte din comisia de numărare a voturilor

Pentru că se apropie alegerile pentru noua conducere a Baroului Iași se cuvine să reamintim cum s-a încheiat scandalul după scrutinul de acum 4 ani când un candidat care a pierdut alegerile a depus o plângere penală care a dus la amprentarea colegilor săi, fără nici un rezultat și fără niciun rost. Astfel, pe data de 12.05.2019, avocatul Daniel Atasiei (care candidase pentru șefia Baroului și intrase în turul doi cu Tudor Duca) a depus la Sectia 3 Poliție din municipiul Iași o plângere penală în care a arătat că, ‘’în perioada 11.05.2019 ora 2: 30 – 12.05.2019 ora 9: 30, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite și prin dezactivarea sistemului de alarmă, au pătruns în sediul Baroului Iași, situat în strada Grigore Ureche nr.2 bloc 6 Martie, iar la etajul 1 au rupt sigiliul aplicat pe ușa de acces in camera de consiliu ‘’Carmen Bernic’’ au descuiat ușa folosind chei potrivite, au pătruns în interiorul acestei camere și au dezigilat urna ce conținea buletinele de vot pentru membrii Consiliului Baroului Iași’’. Sesizarea penală a fost depusă la 5 zile după ce avuseseră loc alegerile. Astfel, pe data de 7 mai 2019 au avut loc alegerile pentru decanul Baroului Iași, Consiliul Baroului, membrii comisiei de disciplină. Membrii comisiei electorale fuseseră aleși în dimineața zilei respective iar din componența acesteia au făcut parte Alina Popescu, Anca Violeta- Drăgoi, Ciprian Corbu, Iustina Lupu, Gabriela Magdalena Șfichi, Silviu Gabriel Gațu și Octavian Bichiș. În perioada 7.05-11.05.2019, ora 2.10, comisia electorală a numărat voturile exprimate în turul unu și a afișat rezultate. Pentru funcția de decan, Tudor Duca a obținut cele mai multe voturi și anume 240. Daniel Atasiei a obtinut jumatate din voturile lui Duca si anume 130. Amândoi au intrat în turul doi. Deși, voturile au fost numărate de zece ori iar rezultatele au fost afișate, Atasiei a depus această plângere penală în care a arătat că s-a umblat la voturi după ce acestea au fost depozitate. Astfel, după ce s-au numărat voturile și s-au afișat rezultatele membrii comisiei electorale au sigilat urnele și le-au depus în Sala Carmen Bernic de la Barou. Au sigilat și ușa sălii și au armat alarma clădiri. Stabiliseră să-și reia activitatea a doua zi. Când au revenit a doua zi la ora 9:00 au observat că sigiliul fusese rupt iar ușa era întredeschisă. Sigiliul fusese relipit și modificat. Din acest motiv Atasiei a depus plângere penală. Sistemul de închidere nu fusese forțat.

Ancheta penală. Avocații au fost amprentați

După depunerea plângerii penale, polițiștii au vizionat înregistrările camerelor video ale Baroului dar și de la firmele sau clădirile vecine inclusiv cele de la Judecătorie Iași si s-a constatat ca nu intrase nimeni in cladire. S-au preluat amprente de pe urnă de pe sigiliu si din încăpere iar membrii comisiei electorale au fost amprentați. Politistii nu au gasit amprente care sa indice o intrare forțată. S-a verificat si o intrare prin spatele clădirii dar s-ar fi declansat senzorul de mișcare din spate care era activ. Firma de paza a spus ca alarma nu s-a declanșat în noaptea respectivăș S-au renumărat voturile din urnă iar rezultatul inițial nu a fost schimbat. În aceste condiții pe data de 16.12.2020  procurorii Parchetului Curtii de Apel Iași au clasat dosarul. ‘’Probele administrate in cauză nu au demonstrate, dincolo de orice dubiu, că persoane interesate au realizat, în mod intenționat, atât violarea sediului Baroului Iași cât și ruperea sigiliilor în condițiile în care voturile exprimare pentru alegerea membrilor Consiliului Baroului erau deja numărate, rezultatul era afișat, era public, iar în urma desigilării urnei nu s-au constatat modificări ale rezultatului votului’’, au aratat procurorii în ordonanța de clasare.

Avocați din comisia electorală s-au simțit umiliți deoarece au fost nevoiți să treaca prin aceasta ancheta în special prin procedura amprentării, ca ultimii infractori. Cel mai probabil Atasiei a depus această plângere pentru a se victimiza pentru a genera un val de emoție in favoarea sa, mizând pe o frauda inexistentă cu scopul de a-și creste șansele in turul doi. În final alegerile au fost câșțigate de Tudor Duca.

Turul doi la alegerile pentru decanul Baroului. Rezultatele finale

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.