Spital din Iaşi, dat în judecată după îmbolnăvirea unei copile! Părinţii cer daune morale şi materiale de la unitatea medicală! (EXCLUSIV)

527
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un spital din Iaşi a fost dat recent în judecată după îmbolnăvirea unei copile @ Părinţii fetei cer daune morale şi materiale de peste 10.000 de lei de la unitatea medicală @ Rămâne de văzut ce vor decide magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi în dosarul dintre soţii Roxana şi Răzvan C., pe de o parte, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iaşi

Un spital din Iaşi a fost dat recent în judecată după îmbolnăvirea unei copile! Părinţii minorei cer daune morale şi materiale de la unitatea medicală.

Rămâne de văzut ce vor decide magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi în dosarul dintre soţii Roxana şi Răzvan C., pe de o parte, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iaşi, de cealaltă parte. Deocamdată, procesul a fost amânat pentru data de 25 aprilie 2023.

Spital din Iaşi, dat în judecată după îmbolnăvirea unei copile!

Procesul dintre dintre soţii Roxana şi Răzvan C., pe de o parte, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iaşi, de cealaltă parte, a început pe data de 8 februarie 2021. Reclamanţii au dat în judecată unitatea medicală ieşeană, solicitând daune morale şi materiale.

Între timp, în dosar a fost chemată şi firma de asigurări Euroins România Asigurare-Reasigurare SA. Totul a izbucnit de la îmbolnăvirea unei copile.

Ce au spus reclamanţii

Cei doi părinţi reclamanţi au menţionat că minora ar fi contractat o infecţie în spitalul ieşean. „Se va aprecia asupra probei, faţă de menţiunile consemnate de însuşi pârâtul în biletul de externare a minorei, din care rezultă infecţia cu klebsiella, localizată pe una dintre branulele inserate minorei pentru administrarea tratamentului şi care, la momentul îndepărtării, au fost supuse examinării de specialitate pentru eventuala determinare a cauzei patogene. Având în vedere că s-a confirmat acest patogen, se confirmă infecţia intraspitalicească”, au afirmat cei doi ieşeni în cererea adresată instanţei de judecată.

Acum, rămâne de văzut ce vor spune reprezentanţii spitalului şi ce vor decide judecătorii ieşeni. Demn de remarcat este faptul că a fost solicitată si o expertiză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.