Milionar prins cu armanent ilegal ajutat de Justiție. Patronul de la Ramada avea mii de gloanțe în cutii

4837
Andrei Panaitescu-Ramada
Andrei Panaitescu-Ramada

@ Magistratul care l-a judecat pe Andrei Panaitescu, patronul de la Ramada, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor trebuia să pronunțe sentința ieri 11 august 2022 dar s-a răzgândit @ Magistratul a invocat decizia Curtii Constitutionale privind presciptia astfel încât Panaitescu are toate șansele să scape de pedeapsă

Andrei Panaitescu, patronul Hotelului Ramada din Iași poate scăpa definitiv de o sentință de condamnare chiar dacă a fost judecat pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munițiilor dupa ce a fost prins deținând în vila sa un adevărat arsenal de razboi. Astfel, magistratul de la Judecătorie care l-a judecat pe Panaitescu trebuia sa dea sentința ieri 11 august 2022. Judecătorul s-a răzgândit amintindu-si de Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 358/26.05.2022 care se refera printre altele la faptul că organele de cercetare penală nu mai pot întrerupe cursul prescripției (vezi aici). Prin urmare judecătorul a luat in calcul faptul ca acuzatiile lui Panaitescu să fie prescrise iar astfel milionarul va scăpa de pedeaspă.

Perchezitii la vila milionarului

Faptele de care este acuzat Panaitescu s-au petrecut in 2017 deci au trecut 5 ani. Intr-o editie anterioara in articolul repostat mai jos am aratat că arsenalul ilegal a fost descoperit in urma unei perchezitii care a avut loc in 2017 la vila lui Panaitescu din municipiul Iași. ‘’S-a reținut că la data de 08.03.2017 inculpatul a detinut fără drept, într-un imobil situat în municipiul Iași Iași, două dispozitive de diminuare a zgomotului ce pot fi adaptate armelor letale de calibrul 5,6 mm si 9 mm, respectiv 6.832 bucăți cartușe aferente armelor letale cu țevi lise și ghintuite, precum si un sistem optic de ochire pe timp de noapte pentru arme de foc lungi. Inculpatul era detinator legal de arme letale cu destinatia vanatoare si tir sportiv, însă munitia descoperita depasea limita admisa in permisul de arma si mai detinea ilegal alte calibre pentru care nu era autorizat’’, a declarat prim-procurorul Dragoș Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Arsenal de război cu mii de gloanțe și puști in vila patronului de la Ramada. Panaitescu trimis in judecată

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.