Nota de plată pentru arabii cu spirt contrafăcut: peste 60 de ani de puşcărie şi daune colosale! (EXCLUSIV)

624
arabi in catuse spirt
arabi in catuse spirt

@ A venit nota de plată pentru arabii cu spirt contrafăcut: peste 60 de ani de puşcărie şi daune colosale @ Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Abdul Satar Dawoud la 22 de ani şi 9 luni de temniţă, pe Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud la 22 de ani şi 6 luni de puşcărie şi pe Fuad Ahmmed la 20 de ani şi 6 luni de închisoare @ În plus, cei 3 arabi trebuie să achite despăgubiri importante rudelor victimelor

A venit nota de plată pentru arabii cu spirt contrafăcut: peste 60 de ani de puşcărie şi daune colosale! Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus ieri dimineaţă condamnarea lui Abdul Satar Dawoud la 22 de ani şi 9 luni de temniţă, pe Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud l-au condamnat la 22 de ani şi 6 luni de puşcărie şi pe Fuad Ahmmed – la 20 de ani şi 6 luni de închisoare.

În plus, cei 3 arabi trebuie să achite despăgubiri importante rudelor victimelor. Aşadar, magistraţii i-au obligat pe cei 3, în solidar, la plata unor daune totale de 1.119.553 de lei şi 600 de euro. Instanţa a mai dispus confiscarea specială a unor bunuri produse prin săvârşirea infracţiunilor, printre care şi a cutiilor cu spirt contrafăcut Sante Med.

arabi in catuse spirt

Cei 3 arabi, acuzaţi că au contrafăcut spirt

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor 3 arabi a început pe data de 23 octombrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi i-au trimis în judecată sub mai multe acuzaţii, printre care şi omor. Anchetatorii ieşeni au schimbat în urmă cu câteva luni încadrarea juridică, din cea de ucidere din culpă, în cea de omor calificat, în cazul celor 3 arabi cercetați în scandalul spirtului contrafăcut.

„Contrafacerea unui produs intens utilizat în perioada stării de urgență, prin folosirea unei substanțe toxice, a deschis calea producerii unor rezultate letale, ceea ce indică vinovăția în forma intenției indirecte. Astfel, inculpații au prevăzut rezultatul faptelor lor – decesul mai multor persoane – și, deși nu au urmărit acest rezultat, au acceptat posibilitatea producerii sale. În contextul în care inculpații și-au asumat punerea în circulație a unei substanțe toxice, cu caracter letal, sub denumirea de «alcool sanitar», ei au prevăzut că această substanță va putea fi manipulată și folosită fără precauții specifice substanțelor toxice, acceptând riscul ingerării”, au afirmat anchetatorii.

arabi in catuse spirt

Au început să moară după ce au băut spirt

 

În urmă cu mai bine de 2 ani, polițiștii au efectuat 4 percheziții în cadrul unui dosar penal, inițial pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„Pe 3 mai 2020, polițiștii au făcut 4 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal. Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 15 – 24 aprilie 2020, în județul Iași au fost înregistrate inițial 10 decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o firmă din municipiul Iași a achiziționat alcool sanitar din municipiul București, iar, ulterior, l-a distribuit mai multor societăți din județul Iași”, au spus oamenii legii.

arabi in catuse spirt

Ce s-a întâmplat cu alcoolul toxic

 

Anchetatorii au identificat firmele și au fost ridicate sticlele cu spirt. În urma analizelor efectuate, în substanță a fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

„În aprilie 2020, o firmă din București, profitând de situația prilejuită de starea de urgență cauzată de răspândirea infecțiilor cu virusul COVID-19, a oferit și livrat reprezentanților unei societăți din Iași mai multe baxuri conținând PET-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripționate «Alcool sanitar», ducând în eroare reprezentanții societății cu privire la faptul că produsul achiziționat ar fi alcool sanitar, în condițiile în care analizele toxicologice efectuate în cauză au evidențiat prezența alcoolului metilic în cantități mari, în scopul obținerii unui folos patrimonial injust”, au spus procurorii.

În județul Iași, alcoolul toxic a fost distribuit de societatea Viosim Impex Junior SRL, potrivit anchetatorilor. Oamenii legii au adăugat că, în urma înghițirii spirtului contrafăcut denumit Sante Med, 18 persoane au decedat pe parcursul câtorva săptămâni. Cele mai multe dintre victime au fost din comunele ieșene Plugari, Stolniceni-Prăjescu, Sinești, Andrieșeni, Deleni, Todirești şi Ciurea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.