O ieșeancă analfabetă a făcut o fraudă de 2 milioane euro. Banii nu s-au recuperat

2226
Curtea de Apel Iasi
Curtea de Apel Iasi

@  Femeia a fost condamnată la o pedepsă de 9 ani si 6 luni de inchisoare @ Curtea de Apel Iasi urmeaza sa  pronunte in perioda urmatoare sentinta definitiva in acest dosar

Sentinta record intr-un dosar de evaziune fiscala in care insa si prejudiciul este pe masura pedepsei aplicate. Astfel, o femeie din Lunca Cetățuii, comuna Ciurea pe nume  Mandolina Stănescu a fost condamnată de Tribunalul Iasi la o pedeapsă  de 9 ani si 6 luni cu executare pentru evaziune fiscala si nu este exclus ca in perioada urmatoare pedeapsa sa fie majorata. Asta deoarece dosarul se judeca acum in cale de atac la Curtea de Apel Iasi. Judecatorii au aplicat o pedeapsa atat de mare deoarece Mandolina Stănescu a jonglat ilegal cu sume foarte mari. Valoarea operatiunilor fictive inregistrate in contabilitatea firmei pe care o administra se ridica la 9.322.309 lei iar in final prejudiciul stabilit este de 3.007.197 lei din care 1.202.879 lei impozit pe profit şi 1.804.318 lei TVA. „S-a reținut în esență că, la data de 29.05.2014,  în calitate de administrator al SC Logistic Metconf SRL,  a evidențiat în declarația informativă  D 394 cu nr. de înregistrare FISIASJ –  2926-2014 / 29.05.2014 aferentă lunii martie 2014, depusă la ANAF-DGFP Iași – Administrația pentru contribuabili mijlocii constituită la nivelul regiunii Iași, operațiuni comerciale fictive constând în livrări nereale de bunuri/prestări nereale de servicii către Metal Euro Grup SRL în cuantum de 9.322.309 lei, din care bază impozabilă de 7.517.991 lei și TVA de 1.804.318 lei, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin diminuarea frauduloasă a impozitului pe profit și a tva de plată”, se arata in actul de acuzare.

A sustinut ca nici nu stie sa  scrie

Mandolina Stănescu a sustinut ca nu avea cum sa savârșească o fraudă atat de  mare avand in  vedere ca este analfabeta. Inculpata Stănescu Mandolina a refuzat să dea declarații pe parcursul cercetării judecătorești însă a depus la dosar un memoriu în care a negat acuzațiile ce îi sunt aduse în prezenta cauză susținând că de fapt este neșcolarizată și nu ar fi putut derula presupusele activități și că în mod nesincer martorii au declarat că nu o cunosc în condițiile în care sunt membri ai aceleiași comunități. În ultimul său cuvânt, inculpata și-a susținut nevinovăția și lipsa de sinceritate a martorilor”, se arata in sentinta judecatoreasca.

Magistratii au constatat insa ca lipsa studiilor nu a impiedicat-o sa savarseasca fraudele respective.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.