Spitalul Covid de la Lețcani pleacă la Vaslui. Costel Alexe a luat o decizie surprinzătoare

1567
Costel Alexe la Spitalul Covid de la Letcani
Costel Alexe la Spitalul Covid de la Letcani

@ Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe a renuntat recent la sefia Euronest, asociatia care este proprietar al Spitalului Covid de la Letcani @ „Eu nu am mai vrut  să candidez la presedintia acestei Asociatii. Acum presedintia Euronest este detinuta de judetul Vaslui. Nu m-ar deranja daca asociatia si-ar muta si sediul din Consiliul Judetean Iasi”, ne-a declarat Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi

Mutare surprinzatoare  a lui Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi care astfel pare sa fie aruncat inapoi in bratele PSD, „cartoful fierbinte” numit Spitalul Covid de la Letcani. Astfel, la ultima sedinta  a Adunării Generale Euronest, asociatia care este proprietarul  Spitalului Covid de la Letcani, Costel Alexe  nu a mai vrut sa candideze pentru un nou mandat de  presedinte. Astfel, presedintia Euronest va fi detinuta de Consiliul Judetean Vaslui in urma unei propuneri venite de la reprezentantii Consiliului Judetean Neamt, condus Ionel Arsene. Eu nu am mai vrut  să candidez la presedintia acestei Asociatii. Acum presedintia Euronest este detinuta de judetul Vaslui. Nu m-ar deranja daca asociatia si-ar muta si sediul din Consiliul Judetean Iasi”, ne-a declarat Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Potrivit unor surse mutarea presedintiei Euronest la Consiliul Judetean este o mutare a organizatiilor PSD din judetele Moldovei care vor sa detina astfel controlul asupra „problemei Letcani”. Astfel, Euronest reuneste consiliile judetene  din cele 6 judete ale Moldovei, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui toate având reprezentanti in Adunarea Generala a Asociatiei. Din cele 6 consilii judetene, 4 sunt  conduse de presedinti membri ai PSD, numai Iasul si Suceava (Gheorghe Flutur)  sunt conduse de  liberali. De aceea la  ultima  Adunare Generala, PSD l-a impus ca si presedinte al Asociatiei Euronest pe Dumitru Buzatu, presedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Acum, in calitate de presedinte al Euronest, Buzatu va avea totalul control asupra situatiei de la Letcani. Ceea ce numim ”problema Letcani” se refera la faptul ca in perioada in care Euronest era condusa de Maricel Popa (fostul presedinte al CJ Iasi-PSD), consiliile judetene din Iasi si Neamt au pus impreuna 13,2 milioane euro si au cumparat acest spital modular de la Letcani care nu functioneaza la parametri normali desi a costat o groaza de bani.  Mai mult decat atat achizitia spitalului face obiectul unor anchete penale demarate de procurori (vezi aici). Printre deficientele majore constatate la acest spital s-au reclamat functionarea precara a statiilor de oxigen si a instalatiei de incalzire (vezi aici). De altfel, in urma cu cateva zile Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase a decis ca acest spital sa fie golit si toti bolnavii Covid sa fie transferati la celelalte spitale din Iasi (vezi aici). Unul dintre motivele evacuarii se refera la proasta functionare a instalatiei de incalzire. Potrivit unor  surse CJ Iasi doreste ca cel putin in perioada iernii acest spital sa fie folosit cat mai putin din cauza riscurilor.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.