Manager Infectioase: ” La Iasi vaccinarea a dus deja la scădarea numarului de infectări cu coronavirus”

1422
Florin Rosu vacinare anti-coronavirus
Florin Rosu vacinare anti-coronavirus

@ Astazi in judetul Iasi s-a inregistrat o nouă scădere de infectari cu coronavirus 183 de cazuri noi, in conditiile in care in  perioda de varf a pandemiei in noiembrie 2019 se inregistrau si cate  400 de cazuri pe zi @ Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectiase din Iași crede ca aceasta scadere a numarului de infectari poate fi pusa si pe seama vaccinării

Un nou minim de infectări cu noul coronavirus astazi la Iași. Astfel, autoritatile au raportat astazi un numar de 183 de cazuri noi in conditiile in  care in cea mai neagra zi din perioada de varf a pandemiei pe  28 noiembrie 2020 s-au inregistrat  un numar de 408 de noi infectari. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectioase, a declarat in exclusivitate pentru Dezvaluirea.ro ca aceasta scadere a numarului de  infectii poate fi pusa si pe seama faptului ca la sfarsitul anului trecut a inceput campania de imunizare cu vaccinul Pfizer si in judetul Iasi. „Cu siguranta aceasta scadere se datoreaza si vaccinarii chiar daca aceasta campanie de imunizare a debutat cu cadrele medicale. Pentru ca avem mai putine cazuri am putut elibera Spitalul de la Letcani pentru sterilizare. De asemenea in aceasta perioada vom efectua si lucrari de mentenanta la instalatia de caldura. Sunt convins ca pe masura ce populatia se va vaccina vom inregistra un numar din ce in ce mai mic de cazuri”, a declarat Florin Rosu.

Campania de vaccinare a debutat in judetul Iasi pe data de 27 decembrie 2020 (vezi aici). Florin Roșu a fost primul ieșean vaccinat impotriva coronavirus. In judetul Iasi s-au vaccinat pana in prezent 8.479 persoane.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.