Primul ieșean vaccinat împotriva coronavirus. Astăzi la spitalul de Boli Infectioase

754
Florin Rosu vacinare anti-Covid-8
Florin Rosu vacinare anti-Covid-8

@ Conform protocoalelor medicale privind vaccinarea, Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfânta Parascheva este primul ieșean care a fost vaccinat astăzi împotriva coronavirus

Primele 260 de vaccin anti-coronavirus produs de companiile Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania) si primite de Romania  in baza acordurilor incheiate de Comisia Europeana cu producatorii au ajuns astazi la ora 6.00 la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva sub paza militarizata. Pentru a da un exemplu, dar si pentru respectarea protocoalelor care prevad ca au prioritate la vaccinare cadrele medicale din prima linie, Florin Rosu managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfânta Parascheva este primul iesean care s-a vaccinat. „Mă consider cel mai norocos ieșean pentru că am avut posibilitatea sa ma vaccinez impotriva Covid19. Noi am primit vaccinul in aceasta dimineata la ora 6.00 intr-un timp optim intr-un transport securizat. În mod normal el se stochează la -80 de grade Celsius, noi il pastram la temperatura frigiderului ceea ce inseamna ca poate fi folosit 5 zile. Peste 90 la suta dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase  se va vaccina”, a declarat Florin Roșu.

Spitalul are un numar de 280 de cadre medicale ceea ce inseamna ca 90 la suna din personal se va vaccina astazi si maine. Sa mai reamintim ca dupa vaccinarea cadrelor medicale, la Iasi si in toata tara se va trece la imunizarea persoanelor cu varsta peste 65 de ani.

Florin Rosu vacinare anti-Covid-9
Florin Rosu vacinare anti-Covid-9

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.