Spital din Iaşi, dat în judecată de angajaţi! Zeci de oameni îşi cer drepturile! (EXCLUSIV)

705
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un spital din Iaşi a fost dat în judecată de către angajaţi @ Zeci de oameni îşi cer drepturile în instanţă @ Astfel, peste 20 de ieşeni au apelat la magistraţi, fiind reprezentaţi de către Sindicatul Liber al Personalului din Spital

Un spital din Iaşi a fost dat în judecată de către angajaţi. Zeci de oameni îşi cer drepturile în instanţă. Astfel, peste 20 de ieşeni au apelat la magistraţi, fiind reprezentaţi de către Sindicatul Liber al Personalului din Spitalul CF Paşcani.

Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al litigiului de muncă. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Sala de judecata
Sala de judecata

Spital din Iaşi, dat în judecată de angajaţi

 

Dosarul a fost depus la instanţa ieşeană pe data de 27 iulie 2023. Aşadar, reprezentanţii Sindicatului Liber al Personalului din Spitalul CF Paşcani le cer magistraţilor să oblige unitatea medicală să respecte drepturile salariale a 22 de angajaţi.

Demn de remarcat este faptul că, după perioada de pandemie cu Covid-19, mai multe unităţi medicale din judeţul Iaşi au fost acţionate în judecată de propriiii angajaţi.

Sediul Palatului de Justiţie din Iaşi
Palatul de justitie Iasi

Salariaţii spitalelor ieşene îşi cer drepturile în instanţă

 

Astfel, mai multe unităţi medicale au fost acţionate în judecată, unele alături de Ministerul Sănătăţii. Cei mai mulţi dintre reclamanţi, fie ei medici sau asistenţi medicali, au solicitat respectarea drepturilor salariale.

Mai exact, cei mai mulţi dintre reclamanţi au solicitat obligarea spitalelor ieşene la respectarea prevederilor legale referitoare la sporurile salariale. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi să stabilească ce se va întâmpla în cadrul acestui litigiu de muncă, dintre cei 22 de angajaţi şi Spitalul CF Paşcani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.