Polițiștii de frontieră au deconspirat un caz de fraudă la o firmă de închirieri auto din Austria

424

Un bărbat s-a ales cu mașina confiscată după ce polițiști de frontieră au descoperit că aceasta figura în bazele de date ca fiind furată din Austria. Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Nissan, care figura în bazele de date ca fiind furat din Austria. În data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 15.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 59 de ani, care conducea un autoturism marca Nissan, an fabricație 2018, înmatriculat în Germania.
Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Austria, la sfârșitul anului 2022.
În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că modul de operare folosit a fost fraudă la o firmă de închirieri auto din Austria, autoturismul în cauză fiind transportat, înmatriculat în Germania și, ulterior, raportat furat.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.